Ana Sayfa EĞİTİM 6 Kasım 2017

Öğrencilere seslenen Başkan Can, “Bayrak, millet ve ezanı iyi bilmeniz gerekiyor”

Ümraniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bayrak Töreni’nde öğrencilere seslenen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Gençler geleceğe iyi yetişmeniz lazım. Bayrak, millet ve ezan nedir bunları iyi bilmeniz gerekiyor.”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ilçedeki çocuklar ve gençlerle sık sık bir araya gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Ümraniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bayrak Töreni’ne katılan Başkan Hasan Can öğrencilere hitap etti. Törene Başkan Hasan Can’ın yanı sıra; Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan, Okul Müdürü Salim Aksoy, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ümraniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Salim Aksoy, bir selamlama konuşması gerçekleştirerek Başkan Hasan Can’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen ise, öğrencilere zihin açıklığı dileyerek, Başkan Hasan Can’a eğitim alanında yapmış olduğu yatırımlarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; programda gerçekleştirdiği konuşmada “Her pazartesi sabahı bir okulumuzda öğrenci arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz. Çok Şükür güzel okullarımız var. Bizim çocukluk ve öğrencilik yıllarımızla bugünün okulları ve eğitimleri arasında çok çok fark var. Bizim yaşımız artık size emaneti taşıma yaşıdır. Yarının belediye başkanları, bakanları ve başbakanları olacak olan sizleri yetiştirmeliyiz. Bugün Güneydoğu’da ve 15 Temmuz’da yaşadığımız hadiseleri biliyorsunuz. Aziz vatan toprakları böyle hainleri hep görmüştür. Ama bu necip millet hep vatanlarına ve topraklarına sahip çıkmıştır. Gençler geleceğe iyi yetişmeniz lazım. Bayrak, millet ve ezan nedir bunları iyi bilmeniz gerekiyor. 100 yıl evvel elimizden birçok toprak aldılar. Şimdi de bizi 150 parçaya bölmeye çalışıyorlar. Bu kahraman millet bu oyunlara asla izin vermez. Bu vatan evlatları daha ölmedi. İçinde yaşadığımız bu günler çok önemli! Bugün Suriye’de, Irak’ta, Libya’da ne yaptıysalar bugün ülkemizde yapmaya çalışıyorlar. Asla izin vermeyeceğiz. Hepinizi bu duygu ve düşüncelerle selamlıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla program son buldu.

selyus