Ömer Şahan, “Bizim için eğitim öğretimden daha önemli”

Eğitimci Ömer Şahan, “Bizim işimiz eğitim. Bu iş sevgiyle olacak bir şey. Ülkemizde ailelerin, velilerin ve dışardan sektöre bakanların en çok karıştırdığı şey şu: eğitimle öğretimi birbirine çok karıştırıyoruz. Öğretim: sayısal verilerle, sonuçlarla kıyaslanacak bir yapı. Eğitim ise: Davranışsal sonuçlarla kıyaslanacak bir değer. Dolayısı ile bizim için eğitim öğretimden daha önemli” dedi. 

İstanbul eğitim camiasının tanınmış ismi Ömer Şahan, eğitimle ilgili iddialı açıklamalarda bulundu. Kuzey Koleji ve Eser Koleji kurucu ortaklarından olan Şahan, eğitimle öğretimi birbirine karıştırdıklarını ifade etti.

“İŞİ NASIL YAPTIĞINIZ ÖNEMLİ”

Yüksek Öğrenim Kurumu (ÖYM), üniversiteye giriş sınav sistemini değiştirdi. Dolayısı ile okulumuzun lise olmasından kaynaklı bu değişen sınav sistemine göre entegre olmuş bir program uyguluyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’nın vermiş olduğu kurallara göre ortaya koyduğumuz bir model var. Ama modelin ne olduğundan daha çok burada yaptığınız işi nasıl yaptığınızın daha önemli olduğuna inanıyorum.

Bizim işimiz eğitim. Bu iş sevgiyle olacak bir şey. Ülkemizde ailelerin, velilerin ve dışarıdan sektöre bakanların en çok karıştırdığı şey şu: eğitimle öğretimi birbirine çok karıştırıyoruz. Öğretim: sayısal verilerle, sonuçlarla kıyaslanacak bir yapı. Eğitim ise: Davranışsal sonuçlarla kıyaslanacak bir değer. Dolayısı ile bizim için eğitim öğretimden daha önemli” dedi.

 

selyus