Ana Sayfa EĞİTİM 2 Nisan 2020

Ömer Şahan, öğrencileriyle online motivasyon semineri gerçekleştirdi

Eğitimci ve Yazar Ömer Şahan, “Son dönemde covid-19 korona virüsünden dolayı evde kalmak sağlığımızı korusa da bazı psikolojik etkileri beraberinde getirdi. Bu durumun travmaya dönüşmemesi için öncelikle kendimizi sakinleştirmeye çalışmalı, yaşamın devam ettiğini göz ardı etmemeliyiz. Bu süreçte kuzey koleji olarak online eğitimle öğrencilerimizin her koşulda yanında olduğumuzu gösteriyoruz.” 

Kuzey Koleji Okulu Kurucusu, Eğitimci ve Yazar Ömer Şahan, 12. sınıf öğrencileri ile online motivasyon semineri gerçekleştirdi. Şahan, öğrencilere kendi sınav döneminden bahsetti: “1999 yılında sınava hazırlandığım sene sınavdan bir gün önce soruların çalınması ve sınavın 1 ay ertelenmesi gündem olmuştu. Bu olay sınava girecek olan öğrencileri derinden etkilemişti. Bu süreçte kendini toparlayıp düzenli şekilde ders çalışan öğrenciler sınavda başarı gösterdi.’ Öğrenciler bu süreçte derslerden geri kalmadığı gibi psikolojik olarak kendilerini yalnız hissetmiyor. Sınava hazırlanan öğrencilerimiz de bu süreçte çalışmayı bırakmayıp hem online dersler hem de online deneme sınavlarıyla hedeflerine sağlam adımlarla ilerliyor.

Kuzey Koleji rehber öğretmenlerimiz Nagehan Gökdemir ve Yusuf Can Dağ öğrencilerle motivasyon semineri gerçekleştiriyor.  Bu dönemde sınav konularında değişikliklere gidildi.  Milli Eğitim Bakanımız bu süreçte sadece 1.dönem konularından sorumlu olduğumuzu, sınavın 25-26 Temmuz’a ertelendiğini söyledi. Bu olayı avantaja çevirmek öğrencinin elinde. Öğrenci bu dönemde eksik konularını tamamlayabilir. Sınavda sorumlu olduğu konuların azalmasından dolayı belli konulara daha fazla yoğunlaşabilir. Sınava hazırlanan eşit ağırlık ve sayısal öğrencilerinin AYT matematik sınavında en çok zorlandığı konular olan türev ve integral konusunun olmaması ilk dönem konularında eksikleri olan öğrenciler için önemli bir avantaj. Öğrenci bu sürecin olumlu taraflarını bilerek sınava hazırlanmalıdır. Kuzey Koleji olarak öğrencilere online ders ve online denemelerin yanı sıra online motivasyon seminerlerimizle de öğrencileri bu süreçte yalnız bırakmıyoruz.”

Etiketler:
selyus