Ana Sayfa EĞİTİM 4 Ocak 2019

Samandıra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi münazara birincisi

Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek, Medeniyet Yolcuları Vakfı ve Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bu yıl üçüncüsünü ortaklaşa düzenlediği, “Gençler buluşuyor, fikirler yarışıyor” isimli münazara yarışmasının finali, Belediye Başkanı İsmail Erdem’in de katılımıyla gerçekleşti.

Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen yarışmada finale kalan Samandıra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Yenidoğan Çok Programlı Anadolu Lisesi Finalde karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçen yarışmanın kazananı Samandıra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu.

Final yarışmasını takip eden Belediye Başkanı İsmail Erdem yaptığı açılış konuşmasında yarışmaya katılan 16 okul ve öğrencileri tebrik ederek “Yarışmayı bir okul kazansa da bizim için her öğrencimiz gönlümüzün birincisidir” diyerek yarışacak her iki okula başarılar diledi.

Yarışmanın final bölümünde, Samandıra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Lisesi “Dış Politika da strateji daha önemlidir”, Yenidoğan Çok Programlı Anadolu Lisesi ise “Dış Politika da güç daha önemlidir” tezini savundu. Birbirleri ile kıyasıya yarışan her iki okulun öğrencileri, savundukları konuları alıntı yazılarla, fotoğraflarla ve örnek yaşam hikâyeleri ile destekledi.

Büyük çekişme içinde geçen yarışmanın sonunda 3. Liselerarası Münazara Yarışması’nın kazananı “Dış Politika da strateji daha önemlidir” konusu ile Samandıra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu. Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi. Ödüllerini İsmail Erdem’in elinden alan öğrenciler, hep birlikte hatıra fotoğraf çekildiler.

selyus