Ana Sayfa EĞİTİM 4 Mayıs 2015

Sancaktepe’de öğrencilere anlamlı ödül

Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek ve Sancaktepe İmam Hatip Mezunları Derneği tarafından organize edilen ‘4. Umre Ödüllü Kitap Okuma Yarışması’nda dereceye girenlerin ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Mustafa Öncel Spor Kompleksi’nde yoğun katılım altında gerçekleşen törene Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan,  AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Adil Kandemir, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, Sancaktepe İlçe Müftüsü Yusuf Bingöl, Başkan Yardımcıları, SİMDER yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.  

 

2015 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri münasebetiyle, Sancaktepe ilçesinde üç, genel olarak dört ayrı kategoride yapılan yarışmada Kategoriler ortaokullar, liseler ve halk şeklinde ayrılmış olup yurtdışından 4 adet ülke yarışmaya iştirak etmiştir.

Törende bir konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem “ Belediyemiz ve SİMDER ile ortaklaşa olarak düzenleyeceğimiz yarışmada esas hedefimiz ortaokul ve lise öğrencilerine kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap okumayı sevdirmektir. Başta gençler olmak üzere, tüm halkımızda milli ve manevi değerlere olan duyarlılığı arttırarak,  her geçen gün sanal bağımlılıkların toplumumuzu zayıflattığı bir dönemde, bu faaliyet sayesinde insanımızın gerçek kimliğine ve maneviyatınsa sahip çıkmasını sağlamaktır” şeklinde konuştu.

İstanbul dışından da yarışmacıların projede yer aldığını kaydeden Başkan Erdem, “Gençlerimizi teşvik edici bir program başlatmıştık. Sancaktepe Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Müftülüğümüz SİMDER ile ortaklaşa düzenlemiş olduğumuz bu program İstanbul’dan ve Türkiye’nin farklı okullarından bu yarışmaya katılan çocuklarımız var. Bir jüri heyeti oluşturuldu bu heyet okunan sınavlar çerçevesinde sınavlar yaptı. Bugün burada dereceye girerek ödüllü alanlar açıklanıyor. Çocuklarımızı yürekten kutluyorum çünkü oku ifadesi bizler için çok anlamlı. Okumak bilgi sahibi olmak, gelecek istikametinde önemli açılım. Onun için kitap okumak bizim vazgeçilmezimi. Gençlerimiz de bu kitaplarla dost olmayı onlara teşvik etmiş olduk. Binlerce çocuğumuz bu yarışmaya katıldı kitap okuyup bilgi sahibi oldular. Bundan sonraki süreçlerde de kitap okumayı teşvik etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan Erdem, ayrıca sosyal, kültürel ve bilimsel çalışmalar yaparak insanımızın manevi birlikteliğini sağlayarak ve ahlaki değerlere bağlı olarak yetişmelerini temin etmek için böylesine anlamlı bir yarışmayı düzenleyen SİMMDER yetkililerini kutlayarak teşekkür etti.

45 KİŞİ UMRE İLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Mustafa Öncel Kültür ve Spor Kompleksinde gerçekleştirilen ödül töreninde ayrı kategorilerde dereceye giren toplam 45 kişi umre ile ödüllendirildi. 20 kişinin de Bosna Hersek gezisine gitmeye hak kazandığı yarışma kapsamında 25 kişiye bilgisayar, 25 kişiye bisiklet, 25 kişiye de yarım altın ödülleri verildi.

 

Etiketler:
selyus