Ana Sayfa EĞİTİM 27 Kasım 2019

Sancaktepeli öğrenciler, farkındalık için “Sonbahar Bilim Okulu”nda

Sancaktepe Bilim Deney Merkezi (SABİDEM) Gözlemevi’nde ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik Fen Bilimleri, Astronomi, Sağlık ve Robotik alanda eğitiminin farkındalığını artırıp tatillerini değerlendirmelerine yardımcı olmak amacıyla “Sonbahar Bilim Okulu” düzenlendi.

Eğlenceli bir ortamda gerçekleştirilen sonbahar okulunda çocuklarımız;  teorik olarak öğrendikleri fen bilimleri, dünyamız, diğer gezegenler, yıldızlar ve temel astronomi kavramlarını gerçekleştirilen deney ve gözlemlerle somutlaştırarak uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldular.

Sonbahar Bilim Okulu’nda, astronomi alanında anlaşılması güç olaylar olan Ay’ın evreleri ve krater oluşumu öğrencilerimize anlatılarak, aymatik yapıldı. Astronomik çalışmalarda gözlemin öneminden bahsedilerek eski çağlarda gözlem yapmış astronomlardan G. Galileo hayatı ve bilimsel çalışmaları mercek altına alındı ve bu çalışmalardan biri olan teleskoplar incelendi.

Eğlenerek öğrenmeyi gaye haline getirmiş olan bilim merkezinde düzenlenen kış okuluna katılarak beş günlük ara tatilini geçiren ve her biri bilim insanı adayı olan öğrencilere program sonunda katılım sertifikaları verildi.

selyus