Ana Sayfa EĞİTİM 21 Aralık 2023

Şehit Ömer Halisdemir’in isminin verildiği lisede, Kur’an-ı Kerim sesleri yankılandı

Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesinde Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışması düzenlendi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında her yıl düzenlenen “Genç Nida Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması, sekiz ilçeden gelen öğrencilerin ve öğretmenlerin katılımıyla bölge yarışması Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesinde gerçekleştirildi.

Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin gelişimlerini ve okula bağlılıklarını desteklemek amacıyla düzenlenen yarışmaya öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan okul müdürü Kahraman Selçuk; “Gönüllülük esasına göre düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında, öğrenciler Kur’an-ı Kerim’i en güzel okumak için yarıştılar. İlçe Millî Eğitimimizin ev sahipliğinde okulumuzda gerçekleştirilen yarışmanın kaybedeni olmamakla birlikte; Sancaktepe’den yarışmaya katılan Rabia KAİHL öğrencisi Ayşe Betül 1., Sultanbeyli’den yarışmaya katılan Şehit Muhammed Fazlı Demir KAİHL öğrencisi Letife Emin 2. ve Ataşehir’den yarışmaya katılan Ümit Meriç KAİHL öğrencisi Yüsra Hasar 3. olmuştur.

Selçuk, “Yarışmaya katılan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyor ve bölge finaline gidecek öğrencilerimize başarılar diliyoruz, Ayrıca sponsorlarımız Çekmeköy Belediye Başkanı sayın Ahmet Poyraz’a, ÇEKİMDER’e, ilçe Müftümüze ve okul Aile Birliğimize teşekkürlerimizi birlikte, ödül töreninde bizleri yalnız bırakmayan Milli Eğitim Müdür vekilimiz Necdet Bayındır hocama ve müdür arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Birinci: 3000₺

İkinci: 2000₺

Üçüncü: 1000₺ nakit hediye verilmesinin yanısıra yarışmaya katılan tüm öğrenci, öğretmen ve jüri üyelerine çeşitli hediyeler verildi..

selyus