Ana Sayfa EĞİTİM 30 Ocak 2016

TEOG birincisi Sidem Gül’ü Bakan Ramazanoğlu kabul etti

Bakan Ramazanoğlu, Şemdinli’de Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ilk dönem sınavında Türkiye birincileri arasında yer alan Sidem Gül’ü ve ailesini kabul etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Türkiye coğrafyasının bir bütün olduğunu belirterek, “Şemdinli’nin, Şırnak’ın en ucundaki toprak neyse Ankara’nın göbeğindeki toprak o bizim için. Biz siyaseten her zaman diyoruz ki tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek ülke” dedi. 

Bakan Ramazanoğlu, Şemdinli’de Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ilk dönem sınavında Türkiye birincileri arasında yer alan Sidem Gül’ü ve ailesini kabul etti.

Şemdinli’de teröristlerin iki defa yaktığı okulda bütün zorluklara rağmen eğitimini sürdürerek başarılı olan Gül’ü tebrik eden Ramazanoğlu, “Zoru değil en zoru başardın” dedi.

Gül’e başarılarının devamını dileyen Ramazanoğlu, bundan sonraki tahsil hayatında da Sidem’in destekçisi olacaklarını söyledi.

Aileyi başarılı bir evlat yetiştirdiği için tebrik eden Ramazanoğlu, ailenin “başarmak için ayrıcalıklı olmak gerekmiyor, en zor şartların içerisinden de başarabiliyorsunuz” mesajı verdiğini dile getirdi.

Ramazanoğlu, “Türkiye coğrafyası bir bütün. Şemdinli’nin, Şırnak’ın en ucundaki toprak neyse Ankara’nın göbeğindeki toprak o bizim için. Biz siyaseten her zaman diyoruz ki tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek ülke. Bunun için vatanın hiçbir tarafı bizim için uzak değil. Bir telefonla ‘Gül’ü ve ailesini görmek istiyoruz’ dedik ve şu anda beraberiz” diye konuştu.

Bakan Ramazanoğlu, Gül’ün iyi bir doktor ve akademisyen olacağına inandığını kaydetti.

“BU BAŞARILARA İMZA ATMAK İMKANSIZ DEĞİL”

Sidem Gül ise böyle bir başarıya imza attığı için çok gururlu olduğunu belirterek, “Çok mutluyum çünkü arkadaşlarıma ve benden küçük herkese örnek olduğumu düşünüyorum. Böyle bir başarının ne kadar zor şartlar altında olsak da imkansız olmadığını, böyle bir başarı elde edilebileceğini göstermek benim için onur verici bir durum” ifadesini kullandı.

Bir ay boyunca okula gidemediğini, olumsuz şartlardan dolayı eğitiminin aksadığını dile getiren Gül, öğretmenlerinin kendisine çok destek olduğunu ifade etti.

Gül, “Benim hayalim doktor olmak. Bunu daha da yükseğe taşıyıp tıp alanında profesör olmak istiyorum. Arkadaşlarıma sesleniyorum, gerçekten bu başarılara imza atmak imkansız değil” dedi.

“TÜM TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA HİZMET ETSİN”

Okuma yazmasının olmadığını ifade eden anne Narin Gül, çocuklarını bu yaşa kadar getirdiklerini, bundan sonra da devlete emanet etmek istediklerini söyledi.

Baba Nazım Gül ise kızının doktor olarak Hakkari’ye değil tüm Türkiye’ye ve dünyaya hizmet etmesini istediğini dile getirdi. Bakan Ramazanoğlu, Gül’e ve ailesine hediye takdim etti, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

selyus