Ana Sayfa EĞİTİM 22 Nisan 2023

Türkiye Yüzyıl’ının genç şahitleri

Gençlerimiz devletimizin büyüklüğünü, hükümetimizin güçlülüğünü yerinde görüyor.

İstanbul’un ilçelerindeki farklı liselerden gençler mega projeleri ziyaret ederek Türkiye’nin geleceğine şahitlik ediyor. İstanbul Eğitime Destek Platformu’nun koordinatörlüğünde gerçekleşen ziyaretler yoğun katılımla devam ediyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen gezilerde ülkemizin mega projelerinden İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Çamlıca Kulesi, Çamlıca Camii’nin yanı sıra; İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, Rami Kütüphanesi, Ayasofya-i Kebir- Şerif, Eyüp Sultan Camii ziyaret ediliyor.

Güçlü altyapısı, üstün teknolojisi, sunduğu en üst düzey yolcu deneyimi ile bölgenin en önemli küresel aktarma merkezi olan İstanbul Uluslararası Havalimanı gençlerde hayranlık uyandırıyor. Kendilerine çıkartılan apron kartları ile havalimanında yoğun bir gün geçiren ve yetkililer tarafından bilgilendirilen gençler Türkiye yüzyılı için yürünecek yolda daha azimkar, daha kararlı olarak okullarına dönüyor.

Türkiye’nin kaderini değiştiren son sistem savunma sanayi ürünlerinin ardından halk ile buluşan yerli otomobil TOGG, geçtiğimiz günlerde uzaya fırlatılan milli uydumuz İMECE, halkın ziyaretine açılan uçak gemimiz TCG Anadolu, ilk ateşi yakılan yerli doğal gazın hayatımıza dahil olmasıyla gurur duyan gençlere yönelik etkinlikler önümüzdeki günlerde de devam edecektir.

selyus