Ana Sayfa EĞİTİM 23 Şubat 2024

Tuzla Belediyesi iş birliğiyle depremzedeler için Asrın Birlikteliği Kermesi düzenlendi

Tuzla Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Piri Reis Üniversitesi, Okan Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi iş birliğiyle, 6 Şubat depreminin sene-i devriyesinde depremzedeler için kermes düzenlendi. ‘Sesinizi Duyan Var, Devlet Millet El Ele’ mottosuyla Asrın Birlikteliği sloganı altında hayata geçirilen kermese katılım oldukça yoğundu.

Tuzla Belediyesi Mutfak Akademisi’nin öğrencilerinin yanı sıra Piri Reis Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Okan Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla renklenen kermes, depremzedelerin yaşam şartlarına destek olmayı amaçlıyor. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, etkinliği düzenleyen üniversite öğrencilerini özel olarak tebrik ederek, gençlerin bu tür duyarlılıkları sayesinde geleceğin daha aydınlık olacağını ifade etti. Tuzla Sahil Tören Alanı’nda gerçekleşen programa, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiz Arıca, İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Arslan, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Çangır katıldı.

“GENÇLER, BU DUYGULARI YAŞADIĞI SÜRECE GELECEĞİMİZ DAHA AYDINLIK OLACAK”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Bugün, 6 Şubat depreminin sene-i devriyesi sonrasında öğrencilerimizin unutmayıp unutturmamaya yönelik, depremzedelerin yaşam şartlarına destek olmak için hayata geçirdiği bir kermesteyiz. Biz Tuzla Belediyesi olarak ev sahipliği yapsak dahi kermesin asıl sahibi Piri Reis Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Okan Üniversitesi’nin öğrencileridir. Tuzla Belediyesi Mutfak Akademisi’nin öğrencileri de katıldı. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Fakat burayı anlamlı kılan asıl şey; başkalarının mutluluğu için mücadele edip, başkaları için bir şeyler yapabilmek. Bu hem insani hem de İslami bir hareket. Gençleri tebrik ediyorum, onlar bu duyguları yaşadığı sürece geleceğimiz daha aydınlık olacak” şeklinde konuştu.

“ORADA YARALAR HALA SARILMADI VE ACILAR DEVAM EDİYOR”

Piri Reis Üniversitesi 3. sınıf öğrencisi ve Afet Arama Kurtarma Kulübü Başkanı Fatih Dağlıoğlu, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “6 Şubat yıl dönümü vesilesiyle üç gün sürecek anma etkinliklerimiz var; bu da onlardan biri. Orada yaralar hala sarılmadı ve acılar devam ediyor. Burada farkındalığımızın göstergesi olarak böyle bir etkinlik düzenlemek istedik. Kermes ile depremzede vatandaşlarımıza destek sağlamayı amaçlıyoruz. Piri Reis Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Okan Üniversitesi’nin destekleriyle böyle bir organizasyona dönüştü” ifadelerini kullandı.

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiz Arıca ve İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özcan Arslan da etkinliğe katılarak desteklerini sundular. Bu birliktelik, depremzedelere yardım eli uzatmak ve toplum bilincini artırmak adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

selyus