Ana Sayfa EĞİTİM 12 Ağustos 2021

Tuzla Belediyesi’nden, tercih yapmak isteyen öğrencilere rehberlik hizmeti

Eğitim Kenti Tuzla’da, öğrenciler için yıl boyu çalışmalar yürüten Tuzla Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrasında tercih yapmak isteyen öğrencilere Rehberlik ve Danışmanlık Hizmeti vermeye devam ediyor.

Tuzla’da YKS’ye hazırlanmak isteyen öğrencilere yıl boyunca alanında uzman eğitimciler ile ücretsiz kurslar düzenleyen Tuzla Belediyesi, YKS sonrasında da öğrencileri yalnız bırakmıyor. Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi, ilçe genelinde kurulan tercih çadırlarında ücretsiz Rehberlik ve Danışmanlık Hizmeti vermeye devam ediyor. Sınav sonrası aldıkları puan ve sıralamaya göre tercih yapmak isteyen öğrenciler, tercih çadırına gelerek, rehberler eşliğinde kendilerine en uygun üniversiteleri belirleyerek sıralama yapıyorlar. Yapılan sıralamalar doğrultusunda tercih yapan öğrenciler, hayallerindeki üniversiteye yakınlaşıyorlar.

“Eğitim kenti Tuzla’da öğrencilerimizin 365 gün yanındayız”

Tuzla Belediye Başkanı Doktor Şadi Yazıcı, “Tuzla’da eğitim küçük yaştan itibaren başlıyor. Eğitim öncesi çocuklarımız Bilgi Evlerimize giderek, kişisel gelişimlerine erken yaşta başlıyorlar. Ufak yaştan itibaren İngilizceden müziğe, ressamlıktan matematiğe onlarca farklı branşta eğitim alıyorlar. Büyüdükleri zamanda Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezimizde eğitimlerine devam ederek kişisel gelişimlerini sürdürüyorlar. Biz öğrencilerimizi yalnız bırakmadan, onlara destekler vermeyi sürdürüyoruz. Şimdi de YKS sonrasında hayallerindeki üniversiteye gitmek isteyen öğrencilerimize rehberlik hizmeti veriyoruz” dedi.

“Buradaki öğretmenlerim bana doğru yolu gösterdiler”

Tercih çadırına gelen bir öğrenci, “Öncelikle okulumda TUZGEM tavsiye edildi. Eğitim sitemini seviyorum. Burada dersler monoton değil, daha eğlenceli geçiyor. Ders konusunda herhangi bir şeye ihtiyaç duyduğum zaman öğretmenlerim yakınımda oluyor. Daha rahat soru sorabiliyorum. Ben TUZGEM’e başlamadan öne hangi bölümü seçeceğimi bilmiyordum. O konuda çok yardımcı oldular. Şu an bir hedefim ve istediğim bir okul var” dedi.

Bir diğer öğrenci ise,” TUZGEM’deki öğretmenler gerek yıl içerisinde gerekse tercih döneminde çok fazla yardımcı oluyorlar. Hangi bölümü seçeceğimden emin değildim ama buradaki öğretmenlerim bana doğru yolu gösterdiler” dedi.

selyus