Ana Sayfa EĞİTİM 13 Eylül 2021

Tuzla’da okullar ozon yıkama yöntemi ile dezenfekte edildi

Eğitim öğretim döneminin geçen hafta başlaması ile birlikte okulların dezenfekte edilmesine devam ediliyor. Tuzla Belediyesi ekipleri, hafta sonunda ozon yıkama yöntemi ile tüm okulları dezenfekte ederek yeni haftaya hazırladı.

Tüm Türkiye’de 2021-2022 eğitim öğretim dönemi geçen hafta başladı. Tuzla Belediyesi, ilçe genelinde bulunan tüm okulların bakım, onarım ve temizlik çalışmalarını tamamlayarak yeni eğitim dönemine hazırlamıştı. Birinci haftanın tamamlandığı okullarda korona virüs salgınına yönelik dezenfekte çalışmaları devam etti. Tuzla’nın 17 mahallesinde bulunan okullarda, ozon yıkama yöntemi ile yapılan dezenfekte çalışmaları kapsamında sınıflar, kantinler, koridorlar, tuvaletler gibi temas yüzeyi geniş olan alanlar dezenfekte edildi.

Eğitime verdiği önemi her fırsatta dile getiren Tuzla Belediye Başkanı Doktor Şadi Yazıcı’nın talimatıyla derslerin daha steril bir ortamda yapılması amacıyla belediye ekipleri okullarda sıralar, merdivenler, tuvaletler başta olmak üzere öğrencilerin ulaşabildiği tüm noktaları hiçbir yan etkisi olmayan özel bir madde ile dezenfekte ediyor. Bakteri ve virüs gibi mikroorganizmalara karşı etkili olan dezenfektanın insan sağlığına olumsuz bir etkisi bulunmuyor. Sterilizasyon işlemi ile öğrencilerin sık sık temas ettiği noktalar bakteri, virüs gibi mikroorganizmalardan arındırarak, bulaşıcı hastalıklardan korunmaları sağlanıyor.

selyus