Ana Sayfa EĞİTİM 24 Kasım 2017

Ümraniye Belediyesi, “Biz Anadolu’yuz” diyerek Hakkârili öğrencilere kucak açtı

Ümraniye Belediyesi, “Biz Anadolu’yuz” projesi kapsamında Hakkâri’den gelen 115 öğrenci ve 10 öğretmeni ağırladı.

Ümraniye Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından 180 günlük eylem planı kapsamında gerçekleştirilen “Biz Anadolu’yuz” projesi kapsamında Hakkâri Merkez Çukurca ve Şemdinli İlçelerinden Ümraniye’ye gelen; 115 öğrenci ve 10 öğretmen olmak üzere toplam 125 kişilik bir misafir grubunu Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı’nda ağırladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 180 günlük eylem planı kapsamında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’ndeki 21 ilden 15 yaş ve altı okul çağındaki 50 bin öğrencinin yurdun çeşitli şehirlerini ziyaret etmesi sağlanıyor. İller arası kardeşlik köprüsü kurulmasının, kardeşlik ruhunun geliştirilmesinin, çocukların terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasının, iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılmasının hedeflendiği proje kapsamında Hakkâri’den Ümraniye’ye gelen öğrenciler için Ümraniye Belediyesi, Belediye Nikâh Sarayı’nda program düzenledi.

Proje kapsamında yapılan planlamada Ümraniye İlçesine, 23-26 Kasım tarihleri arasında Hakkâri Merkez Çukurca ve Şemdinli İlçelerinden; 115’i öğrenci ve 10 öğretmen olmak üzere toplam 125 kişilik bir misafir grubunu ağırlama görevi verilmiştir. Ümraniye’de misafir edilecek Hakkârili öğrenci ve öğretmenlerin gezi süresince konaklama ve ulaşım ihtiyaçları Ümraniye Belediyesi, aile yanında konaklama imkânı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve yine gezi süresince güvenlik ise İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından sağlanacaktır.

Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı’nda düzenlenen programa; Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Şube Müdürü Arif Karapıçak, Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Özdemir, Türkân Öztürk, Sibel Şenocak, mahalle muhtarları, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, “Güzel Hakkâri’mizin güzel yavruları hoş geldiniz. Biz çok güzel ve büyük bir ülkeyiz. Bizler bir araya geldiğimizde daha da çok güzel oluyoruz” şeklinde konuştu.

“YAKINDA TÜM SIKINTILARIMIZ BİTECEK VE DOĞUYA BAHAR GELECEK”

Ardından konuşmalarını gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, “Hakkâri’mizden gelen yavrularımız hepiniz İstanbul’umuza ve Ümraniye’mize hoş geldiniz. İçişleri bakanlığımızın büyük projesinde bizlerde yer alıyoruz. Doğu ve Güney doğu illerimizden gelen siz yavrularımızı ilçemizde misafir ediyoruz. Dünya’da tek bir devlet olsaydı başkenti İstanbul’un olacaktı. Sizler bu proje kapsamında İstanbul’u görmüş oldunuz. Sizler evlerinize döndüğünüz zaman arkadaşlarınıza ve ailelerinize İstanbul’u anlatacaksınız. Geleceğimizin banisi siz çocuklar, gelecek sizlerle daha da güzel olacak. Yakında tüm sıkıntılarımız bitecek ve doğuya bahar gelecek. Bugün Ümraniye Belediyesi olarak Kaymakamlığımızın ve İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’müzün paydaşı olduğumuz bu güzel proje ile sizleri ağırlamaktan memnun olduk. Ümraniye Belediye Başkanımız Hasan Can’ın selamlarını iletiyorum” dedi.

Programda bir konuşma yapan Ümraniye İlçe Kaymakamı Suat Dervişoğlu ise, “Sevgili çocuklar hepiniz hoş geldiniz. İçişleri bakanlığımızın projesi olan Hepimiz Anadolu’yuz programıyla bugün Ümraniye’mizde sizleri ağırlamaktan mutluluk duyduk. İstanbul’umuzda hoş vakitler geçirmenizi temenni ediyorum” diye konuştu.

 

selyus