Ana Sayfa EĞİTİM 26 Eylül 2017

Ümraniye Belediyesi ile üniversiteli oldular

Ümraniye Belediyesi Cemil Meriç Gençlik ve Kültür Merkezi hazırlık kurslarında eğitim alan 65 öğrenciden 41’i üniversiteye yerleşerek önemli bir başarı elde etti.

Ümraniye Belediyesi yerel yönetim faaliyetleri konusunda birçok alanda örnek teşkil edecek ve marka değeri olan projelere imza atmaya devam ediyor.

Ümraniye Belediyesi Cemil Meriç Gençlik ve Kültür Merkezi, YGS/LYS’ye hazırlanan öğrencilere eğitimler verdi. Eğitimler kapsamında 4 yıllık lisans programına yerleşen öğrencilerin arasında hukuk, mühendislik, eğitim fakülteleri, işletme, iktisat gibi gözde bölümlerin olması gurur kaynağı oldu. 2016-2017 eğitim yılında Gençlik Merkezi’nde eğitim gören 65 öğrenci derslere aktif olarak katılım gösterdi. 55 öğrencinin, 41’i üniversiteye yerleşti. Geçen sene kurslara devam edip bir Üniversite programına yerleşen öğrenciler ile bu sene hazırlık öğrencileri, Gençlik Merkezindeki ücretsiz eğitimler için Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a ziyaret gerçekleştirerek teşekkür ettiler.

Bu büyük başarıda Gençlik Merkezi’nde verilen YGS/LYS hazırlık derslerinin yanı sıra tercih işlemlerinde verilen rehberlik desteği de etkili oldu. Tercih işlemlerini, gerçekleştiren öğrencilerin büyük bir bölümü, ilk tercihinde yazılı olan okula yerleşti. Gençlik Merkezi’nde Üniversiteye hazırlık aşamasında kurs programlarının yanı sıra piknik, üniversite gezileri vb. sosyal etkinliklerle gençlerin hem psikolojik olarak rahatlaması, hem de sınava motive olmaları sağlanıyor.

Başkan Hasan Can yaptığı konuşmada eğitimin önemine değinerek, “Bizler bu ülkenin kutsal değerleriyle barışık bir nesil yetiştirmeye çalışıyoruz. Sizler bizim geleceğimizsiniz. O yüzden aldığınız eğitimler, Türkiye’nin gelişimi için büyük önem taşıyor” dedi.

selyus