Ana Sayfa EĞİTİM 5 Ağustos 2015

Ümraniye Belediyesi’nden yetim ve öksüz gençlere yaz okulu

Ümraniye Belediyesi tarafından, yetim ve öksüz öğrenciler için düzenlenen Genç Yaz Okulu eğitime başladı. 25 gün boyunca devam edecek olan Genç Yaz Okulu, çocuklara haftada 4 gün eğitim verecek.

Öğrencilerin yaz tatillerini verimli geçirebilmeleri için birçok etkinlik düzenleyen Ümraniye Belediyesi, eğitimde ve diğer alanlarda fırsat eşitliğinin gerekliliğine olan inancıyla; yetim ve öksüz öğrenciler için Genç Yaz Okulu’nu düzenledi. 3 Ağustos 2015’te başlayan ve 8- 12. sınıflarda okuyan yetim ve öksüz Ümraniyeli öğrencilere yönelik olarak düzenlenen Genç Yaz Okulu, haftada 4 gün, 10.00-16.00 saatleri arasında, toplamda 96 saat eğitim verecek.

Ümraniye Belediyesi, Kadın ve Aile Müdürlüğü uhdesinde gerçekleştirilen Genç Yaz Okulu eğitim programında; Yakın Türkiye Siyasî Tarihi, Müslüman Ülkeler, Tarihin İzinden, Önemli Olay ve Şahsiyetler gibi derslerle, öğrencilere farklı bakış açıları kazandırılması hedefleniyor. Bunun yanında; Hat, Minyatür, Seramik Yapımı, Kalemişi, Cam ve Ahşap Boyama gibi Klasik Türk Sanatları dersleriyle el becerilerini geliştirmeleri ve klasik sanatlarımız, geleneklerimiz hususunda bilgi sahibi olmaları da eğitim programının amaçları arasında yer alıyor. Pasta Kursu, Sema, Okçuluk, Origami ve Masa Tenisi gibi etkinliklerle de öğrencilerin, faydalı vakit geçirmelerini sağlayacak olan eğitim programı, Gülden Soyak Eğitim Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

Birbirinden farklı ve zengin içerikli etkinlik ve eğitimle, çocukların kendilerini ifade ettikleri ve yetenekli oldukları alanlara yönelebilmelerini sağlayan Ümraniye Belediyesi, onların topluma karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde bireyler olmalarını destekliyor.

Şehir içi ve şehir dışı kültürel gezilerle, öğrencilere tarih bilincinin de kazandırılmasını sağlayacak olan program 28 Ağustos Cuma günü sona erecek.

Etiketler:
selyus