Ana Sayfa EĞİTİM 1 Mayıs 2016

Ümraniye’de her sınıfa bir sözlük

Ümraniye’de bulunan Özel Palet Montessori Eğitim Kurumlarının hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi olan “Türkçem Benim Ses Bayrağım” programı yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

İstanbul’da 2011 yılında faaliyet göstermeye başlayan Özel Palet Montessori Eğitim Kurumları, Ümraniye ilçesindeki tüm ilkokullar bünyesinde yer alan her bir sınıfa 2 ciltlik Türkçe Öğreten Sözlük dağıtmak üzere bir program düzenledi. Programa Özel Palet Montessori Eğitim Kurumları Kurucusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Yazar Ayla Ağabegüm, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Demir, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Sarı, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, belediye başkan yardımcıları, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Program İstiklal Marşının okunmasının ardından, Sinevizyon gösterimi ve Palet Müzik Topluluğunun mini konseriyle devam etti.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Özel Palet Montessori Eğitim Kurumları Kurucusu Bilal Erdoğan şunları söyledi: Palet Eğitim okulları diğer özel okullardan farklı olarak bir vakıf okuludur. Bir vakıf okulu olduğumuz için bulunduğumuz ilçede sosyal sorumluluk projeleri geliştirmemiz gerektiğini düşündük. Bütün ilkokullara birer sözlük hediye edebilir miyiz? diye düşündük ve Erdem yayınlarının da desteğiyle çok güzel bir sözlüğü Ümraniye ve Başakşehir’deki tüm ilkokullarımıza hediye etmeye karar verdik. Bu sosyal sorumluluk projemiz her iki ilçemizin okullarına hayırlı uğurlu olsun” dedi. Bilal Erdoğan; ben buradan özellikle Ümraniye Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Hasan Can Bey’e eğitime ve okullara desteklerinden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum diyerek sözlerini noktaladı.

 

Özel Palet Montessori Eğitim Kurumları’nın, Montessori eğitimini Türkiye’ye kazandırılmasında birinci derecede pay sahibi olan Bilal Erdoğan’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Doğrusu ben bugün birçok sebepten duygulandım. Bunlardan bir tanesi bizim müziğimizi çocuklarımızın bizim enstrümanlarımızla söylemesiydi. Çocuklarımızın zihnine yerleşecek olan her şey onların ömürleri boyunca hep yanlarında olacaktır”şeklinde konuştu. Sözlük çok önemli ve anlamlıdır. Kaç kelimeyle konuşuyorsanız o kadar kültürlü, bilgili ve gelişmişsinizdir diyen Başkan Hasan Can, “Kendinizi geliştirmek istiyorsanız önce günlük olarak konuştuğunuz ve kullandığınız kelime sayısını artırmanız lazım” dedi. Öte yandan kültür olarak kimseye benzemememiz ve kendi kültürümüzü yaşatmamız gerektiğini söyleyen Başkan Hasan Can, “İlmi ve bilimi Çin’de de olsa gider alırız lakin kültürümüzü özümüzden atalarımızdan almalıyız. Sanat benim, bilim biziz. Bilimde evrensel olacağız ama sanatta ve kültürde biz olacağız. Bugün burada sahnelenen her şey bana bunları gösterdi” diyerek konuşmasına son verdi.

Son olarak Programda kısa bir konuşma yapan Ümraniye İlçe Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Değerli vakitlerinizi ayırıp bu sosyal sorumluluk projesinde bizlerle beraber olduğunuz için herkese teşekkür ediyorum. Montessori’nin güzel bir sözü vardır; “Çocuklar insanlığın umudu ve teminatıdır” geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımız ve gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi ve bilgi sahibi olması sadece kendine ve ailesine değil bu dünyaya fayda sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerimle hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.

Programın sonunda Ümraniye’de bulunan tüm ilkokul müdürlerine protokol tarafından Türkçe Sözlük dağıtımı yapıldı.

selyus