Ana Sayfa EĞİTİM 17 Mayıs 2016

Ümraniyeli öğrencilerin Hadis hassasiyeti

Ümraniye Belediyesi tarafından ilçedeki öğrencileri hadis ilmine yöneltmek amacıyla düzenlenen “Ezberimde 40 Hadis Yarışması”nın ödül törenine Başkan Hasan Can’da katıldı.

Ümraniye Belediyesi, ilçedeki öğrencilerin eğitim ve kültür faaliyetlerine yönelmesi için çeşitli programlar düzenlemeye devam ediyor. Bu çerçevede düzenlenen Ezberimde Kırk Hadis yarışmasına Ümraniye’de bulunan 8 ortaokul ve 3 lise olmak üzere toplam 11 imam hatip okulundaki öğrenciler katıldı. Yarışma kapsamında dereceye giren öğrenciler, 40 hadisin hem Arapçası hem de Türkçe mealinin ezberlenmesi ve ardından öğrencilerin sözlü ve yazılı olarak sınava tabi tutulmasıyla belli oldu. Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen ödül törenine Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Özdemir, Mustafa Küçükkapdan ve Türkân Öztürk, birim müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Kur’an tilaveti ile başlayan program; Fatih İmam Hatip Öğrencilerinin ilahi söylemesiyle devam etti. Açılış konuşmasını yapan Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, “Bu çocuklarımız inşallah hem Kuran’ı yaşayan, hem ezberleyen hem de bunu âleme tanıtan nesiller olacaktır. Ümitliyiz Cenab-ı Hak bu ümidimizi boşa çıkartmasın” dedi.

Güzel bir yarışma olduğunu ve jüri üyesi olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek söze başlayan Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk yaptığı konuşmasında “Belediyemizi, bu tür bir çalışmaya imza attığı için tebrik ediyorum” dedi.

40 HADİS YARIŞMASINA 8. 294 ÖĞRENCİ KATILDI

Başkan Hasan Can, “Hayatımızı disiplin altına alırken şiarımız ve düsturumuz Peygamber Efendimizin yaşantısı ve Kuran’ın yaşantısıdır. Çünkü Kuran, Peygamber Efendimizin ahlakıdır” dedi “Hadis-i Şerif’leri ezbere bilmemiz, onları hayatımızın bir parçası haline getirmemiz gerekir” diyen Başkan Hasan Can, Ümraniye’ye yaptırmış olduğu imam hatip okullarından bahsetti. 

Başkan Hasan Can, “Ümraniye Belediyesi olarak, her okulumuza, her sosyal faaliyete katkı sağladığımız gibi; Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İlçe Müftülüğümüz ile birlikte bu güzel yarışmayı düzenledik. Yarışmamıza toplamda 11 ortaokul ve lise imam hatip okullarından 8. 294 öğrenci katıldı ve hem yazılı hem de sözlü sınava tâbi tutuldu. Bu vesileyle, Ümraniye çapında ilk 5’e giren çocuklarımızı; 5’i ortaokul, 5’i de liseden olmak üzere 10 çocuğumuzu Umre’ye göndermiş olacağız. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yetkililerine, okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize, jüri üyelerimize, belediyemizin ilgili belediye başkan yardımcısına ve ilgili müdürlüğüne ayrı ayrı emekleri sebebiyle teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.

Son olarak kısa bir konuşma yapan Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, “Çocukları ders dışı zamanlarında böyle yararlı faaliyetlere yönelttiği için belediyemize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Protokolün, dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etmesiyle program son buldu.

selyus