Ana Sayfa EĞİTİM 8 Haziran 2018

Ümraniye’ye yine bir okul daha

Ümraniye Belediyesinin katkılarıyla İş Adamı Can Gür tarafından Huzur Mahallesinde yaptırılacak olan Can Gür İlkokulun temel atma töreni AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş ve Başkan Hasan Can’ın katılımıyla gerçekleşti.

14 yılda 400’ün üzerinde kalıcı esere imza atan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, eğitim alanındaki çalışmalarına ve yatırımlarına devam ediyor. Ümraniye Belediyesinin katkılarıyla İş Adamı Can Gür tarafından Huzur Mahallesi’nde yaptırılacak olan Can Gür İlkokulu’nun temel atma törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Eşi Saliha Can, Ümraniye İlçe Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Bağışçı Can Gür, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Ümraniye Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.

Program Kur’an tilaveti ve Ümraniye Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi ile başladı. Ardından İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra söz alan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur, “Temelini atacağımız bu güzel eserimiz Ümraniyemize hayırlı olsun diyerek, okulun teknik özellikleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Batur, “İnsanımızın faydalanacağı ne varsa yapmaya, eserler üretmeye göreve geldiğimiz ilk günden beri devam ediyoruz dedi ve herkese iyi bayramlar diledi.

Temel atma töreninde bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Ümraniyemizde yapmadığımız muhtarlık binası, aile sağlığı merkezi kalmadı. İlçemizde 14 yılda imar planlarının tamamını bitirdik” dedi. 2b arazileri hakkında da bilgi veren Başkan Hasan Can, herkesin tapu almasını sağladık. İnşallah 2B planlarını tamamladığımızda Ümraniye’de plansız hiçbir yer kalmamış olacak. İlçemizde 3 adet sosyal marketimiz var. İhtiyaç sahipleri bu sosyal marketlerden verilen sosyal destek kartı ile dilediklerince alışveriş yapabiliyor. Allah tüm bu güzellikleri daim eylesin. Bu vesileyle yaklaşan Kadir gecenizi ve Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, 24 Haziran seçimlerinde inşallah demokrasi bayramını da yaşayacağız. Milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Programda bir konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, “Bu eserimizin Ümraniyemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bir toplumun oluşmasındaki en önemli faktörlerinden biriside eğitimdir. AK Parti iktidarımızda eğitime önem gösteriyor. 16 yılda 280 bin derslik yaptık. İnşallah önümüzdeki süreçte de daha güzel işlere imza atacağız. Hepinizin şimdiden Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını kutluyorum. İnşallah 24 Haziran’da demokrasi bayramımız olur” diyerek konuşmasını bitirdi.

Ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Başkan Hasan Can ve protokolün butona basmasıyla temel atma töreni sona erdi.

OKUL HAKKINDA BİLGİ

Temeli atılan Huzur Mahallesi Can Gür İlkokulu; bodrum kat, zemin kat, 1. normal kat, 2. normal kat ve 3. Normal kattan oluşuyor. Toplam 5.214 metre kare kapalı alana sahip olan ilkokulda; 26 derslik, 5 anaokulu dersliği, 1 okul öncesi eğitim, 2 laboratuar (Fen Bilimleri ve Bilişim), çok amaçlı salon, spor salonu, kütüphane, yemekhane ve bir kantin bulunuyor.

selyus