Ana Sayfa EĞİTİM 14 Nisan 2015

Üsküdar’da Ortaokullar arası Sudoku yarışması

Üsküdar Belediyesi, Ataşehir Bilim ve Sanat Merkezi ile Akıl Oyunları Türk Beyin Takımı’nın ortaklaşa düzenlediği yarışma Üsküdar Gençlik Merkezi’n de gerçekleşti.

Üsküdar Belediyesi, Ataşehir Bilim ve Sanat Merkezi ile Akıl Oyunları Türk Beyin Takımı’nın ortaklaşa düzenlediği yarışmana öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Yarışmaya İstanbul’daki tüm resmi ve özel ortaokulların 5,6, 7 ve 8. Sınıf öğrencileri ile Üsküdar Belediyesi Bilgi Evleri öğrencilerinden toplam 195 öğrenci katıldı.

Yarışma öncesi konuşma yapan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, “Akıl oyunları ile beyinlere dokunuyoruz. Siz burada oyun oynuyorsunuz ancak biz oyunlarla yetenekli öğrencileri seçip buluyoruz. Böyle yarışmaları önemsiyoruz çünkü cevherleri bulmamıza yardımcı oluyor. Geleceğimize değer katacak çocukların yetişmesini hedefliyoruz. Ayrıca bize desteklerini esirgemeyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışma Akıl Oyunları Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serkan Yürekli’nin yarışma yönergesini okumasıyla başladı.

Öğrencilerin zekâ gelişimine katkıda bulunmak, analitik düşünme becerilerini sağlamak ve centilmence yarışmaları için ortam oluşturmayı amaçlayan yarışmada öğrencilerin kıyasıya mücadeleleri renkli görüntülere sahne oldu.

Yarışmanın sonunda 1.olan öğrenci Mustafa Koyuncu’ya Ipad Air 2 , 2. olan öğrenci Ahmet Tarık Pıçak’a Ipad Air ve 3. olan öğrenci Sena Burçak Akalın’a Ipad Mini hediye edildi.

Etiketler:
selyus