Ana Sayfa EĞİTİM 29 Eylül 2015

Üsküdar’ın okullarında temiz eğitim- öğretim dönemi

Üsküdar Belediyesi ekipleri yaz boyu çalışarak, ilçedeki tüm ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarının temizlik ve bakım faaliyetlerini tamamladı. İlçe genelinde yapılan kapsamlı temizlik çalışması sonucunda liseler ve ilköğretim okulları, 2015-2016 eğitim-öğretim yılını tertemiz karşıladı.

Eğitim deyince akan sular durur. Üsküdar Belediyesi yerel yönetimler bilinciyle, geleceğimizin başarılı nesillerinin yetiştiği okullarımızın daha hijyenik, daha temiz ve daha kullanılabilir olabilmesi için her yıl eğitim öğretim dönemi öncesinde sorumluluğunu yerine getirdi.  

Bu hassasiyetten yola çıkan Üsküdar Belediyesi ekipleri yaz boyu çalışarak, ilçedeki tüm ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarının temizlik ve bakım faaliyetlerini tamamladı. İlçe genelinde yapılan kapsamlı temizlik çalışması sonucunda liseler ve ilköğretim okulları, 2015-2016 eğitim-öğretim yılını tertemiz karşıladı.

RAKAMLARLA ÜSKÜDAR’DA EĞİTİM

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre bu yıl 306 okul ve eğitim kurumuyla öğrencilere kucak açan Üsküdar’da 4 bini aşkın derslik ve 100 binin üzerinde ilk ve orta dereceli öğrenci bulunuyor. Üsküdarlı öğrencileri geleceğe 4 bin 700’ün üzerinde öğretmen hazırlıyor.

Üsküdar’da ilkokul ve ortaokul kademelerinde derslik başına 30 öğrenci düşerken, bu oran genel ortaöğretimde derslik başına 27 öğrenciye düşüyor.

Üniversiteler Şehri olarak bilinen Üsküdar ayrıca resmi ve özel olmak üzere 8 üniversiteye ev sahipliği yapıyor.

 

selyus