Ana Sayfa EĞİTİM 25 Kasım 2019

Vali Ayhan, “İnsana şahsiyet, kimlik veren, ufkunu açan, yüreğine güzel tohumlar atan ilkokul öğretmenidir”

İlkokul öğretmeni Emel Uluer’ı karşısında görünce ağlayan Sivas Valisi Salih Ayhan, “Her öğretmenin yeri farklıdır ama ilkokul öğretmeni gerçekten unutulmuyor. Derin izler bırakıyor bizlerde. İnsana şahsiyet, kimlik veren, ufkunu açan, yüreğine güzel tohumlar atan ilkokul öğretmenidir” dedi.

Sivas’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde bir program gerçekleştirildi. Programda, il protokolü günün anlam ve önemine ait konuşmalar yaptı. Son olarak kürsüye gelen Vali Salih Ayhan ise öğretmenlerin kutsal bir görevi icra ettiğini söyledi.

Emekli öğretmenlere ‘Şeref Belgeleri’nin Vali Ayhan tarafından verildiği programda, stajer öğretmenler de yemin etti. Programda; emekli Öğretmen Ömer Çıtır’a Hizmet Şeref Belgesini, şiir yarışmasının 1.’si Bilgehan Ayata’ya da ödülünü Vali Salih Ayhan takdim etti.

VALİ AYHAN, İLKOKUL HOCASINI GÖRÜNCE AĞLADI

Günün sürprizi, Sivas Valisi Salih Ayhan’ın ilkokul öğretmeni Emel Uluer ile buluşması oldu.

Sivas Valisi Ayhan’ın programda konuşma yaptığı sırada slayt perdesine Vali Salih Ayhan’ın ilkokul öğretmeni Emel Uluer’in görüntüleri yansıtıldı. Vali Salih Ayhan, öğretmeninin kendisiyle ilgili sözleri karşısında gözyaşlarına hâkim olamadı. Bu sırada Kütahya’nın Simav ilçesinde yaşayan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonu ile Sivas’a getirilen Uluer, salona girdi. İlkokul öğretmenini karşısında gören Vali Ayhan, duygulu anlar yaşadı. Vali Salih Ayhan, çiçek takdim ettiği öğretmeninin elini öptü. Uluer ise Bayburt Çiftetaş Köyü İlkokulundan mezun olan Vali Ayhan’a ilkokul diplomasının örneğini takdim etti.

“YILLAR SONRA ELLERİNİ ÖPMEK, GÖZLERİNİN İÇİNE BAKMAK TARİF EDİLEMEZ”

Heyecanlanan Vali Salih Ayhan, ilkokul öğretmeninin asla unutulmayacağını belirterek, “Bu yıl öğretmenler günü benim için ayrı bir özel ayrı bir duygusal oldu.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla hazırladığımız programda Kütahya’nın Simav ilçesinden gelerek seyircilerin içerisinde bulunan ve bana unutamayacağım bir sürpriz yaşatan saygıdeğer ilkokul öğretmenim Emel Uluer’e sağlık diliyorum.

Uzaklardan sesini duyuyor, gıyabında çok anıyordum ama bu özel gününde seni yanıbaşımda görmek inanılmaz mutlu etti beni. Yıllar sonra ellerini öpmek, gözlerinin içine bakmak tarif edilemez. İyi ki varsın.

Yoğun programlarımızdan dolayı gelemediğimden dolayı zahmet buyurup Sivas’a kadar geldiğin için çok teşekkür ediyorum.

Her öğretmenin yeri farklıdır ama ilkokul öğretmeni gerçekten unutulmuyor. Derin izler bırakıyor bizlerde. İnsana şahsiyet, kimlik veren, ufkunu açan, yüreğine güzel tohumlar atan ilkokul öğretmenidir” dedi.

selyus