Ana Sayfa EKONOMİ, GENEL SAĞLIK 18 Ekim 2019

Başakşehir’e yeni bir Aile Sağlığı Merkezi

Başakşehir Dr. Doğan Uysal Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Açılışa; İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Abdullah Emre Güner, Kamu Hastaneleri Başkanlığı-6 Başkanı Doç. Dr. Mehmet Emin Kalkan, Başakşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Deniz Bilgin, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Sebahatdin Kayas, İl Sağlık Yöneticileri ve Merhum Başakşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Doğan Uysal’ın aile fertleri katıldı.

Konuşmasına, 25 Mayıs 2019 tarihinde vefat eden Başakşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Doğan Uysal’ı anarak başlayan, Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Sağlık kaybedilmeden değeri bilinmesi gereken bir şey. Bedenimiz bize bir emanet, ona iyi bakmamız gerekiyor. Aile Sağlığı Merkezleri’ne sık sık gelin burası koruyucu hekimliğinin merkezi. Bugün, doğduğu andan itibaren 18 yaşına kadar kamuda sağlıktan ücretsiz yararlanılan başka ülke yok. İstanbul’da 500 bine yakın çocuğumuzu taradık, otizm ve diş taraması gibi. Bir buçuk milyon insanımızı taradık. Ücretsiz olarak bağırsak kanseri, meme kanseri ve rahim kanseri taraması yapıyoruz. Bunu niye yapıyoruz? Daha kanser başlamadan onu tespit edip önlemek için” dedi.

İstanbul’da geçen yıl vatandaşlarımızın 146 milyon kez muayene olduğunu söyleyen Memişoğlu, 2002 senesinde bir kişinin bir yılda sağlıkçıya ulaşma sayısının sadece 2 olduğunu belirterek kısa sürede gelişen sağlık sistemi için fedakarca çalışan tüm sağlık personeline teşekkür etti.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “Beslenme alışkanlığımızı düzeltmemiz gerekiyor. Aile Sağlığı Merkezleri’mizde nasıl beslenmeniz gerektiğini, sağlığınızı nasıl korumanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Aile sağlığı merkezinin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

Açılışın ardından Doğan Uysal Aile Sağlığı Merkezi gezilerek bilgi alındı.

selyus