Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 25 Mayıs 2020

Akil İş İnsanları Platformu, deneyimli ekonomist Erkin Şahinöz’ü ağırladı

Akil İş İnsanları Platformu, tüm dünya da olduğu üzere ülkemizi de etkisi altına alan korona virüs (covid 19) salgını nedeniyle ekonomik gelişmeleri internet mecrasında takip etmeyi sürdürdü. Her biri kendi sektöründe etkili bir yerde olan platform üyeleri, ekonominin gidişatını video konferans toplantılarından takip ederek gelecek dönük hesaplar yapıyorlar…

Platform, bu anlamda İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyesi Bekir Taner Ateş’in moderatörlüğünde kendi alanında öncü ve başarılı olan isimleri ağırlamaya devam ediyor.

Akil İş İnsanları Platformu, 24 Mayıs Pazar akşamı Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası FED eski Araştırma Direktörü, Stratejik Yönetim Danışmanı Erkin Şahinöz’ü video konferansla misafir ederek tecrübelerinden yararlandı.

Bu salgın bütün dünyayı maddi ve manevi olarak sarstığını ve sarsmaya devam edeceğini söyleyen Erkin Şahinöz, “Daha henüz sıcak bir haber aldım. Amerika’da son bir haftada nüfusun 2.8’i daha işsiz kaldı. Daha açıkça, bugün itibariyle Amerika’da işsizlik oranı yüzde 25 oldu.

Aynı zamanda deneyimli ekonomist olan Şahinöz, Türkiye’de bankaların verdiği kredilerle ilgili özellikle de faizlerin yüksel oluşu nedeniyle iyi tablo çizmedi ancak yinede Türkiye bu süreçte dünyadaki ülkelerden daha az etkileneceğini ifade etti.

Video konferansa katılan İş İnsanlarının sorularını da cevaplayan Şahinöz, hem dünya hem de Türkiye’de ki ekonomi çizelgelerini her gün yakından takip etmelerini tavsiye etti.

Erkin Şahinöz, ayrıca Borsa Senetlerinin uzun vadede çok kârlı bir iş olacağının altını özellikle çizdi.

selyus