Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 19 Şubat 2017

Bakan Özlü, Kastamonulu işadamlarıyla buluştu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, toplantıda referandumla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Özlü, “Bu referandumun sonucu cumhurbaşkanlarıyla başbakanlar arasında cumhuriyet tarihi boyunca rastladığımız anlaşmazlıklara son verecek olması.”

Kastamonu Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (KASİAD) 11’inci Olağan Genel Kurul Toplantısı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla gerçekleştirildi. Programa, Bakan Faruk Özlü’nün yanı sıra Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İMES Başkanı Kemal Akar, Kastamonu Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Ayhan Aslan, AK Parti Bakırköy İlçe Başkanı Aysun Çelikler ve çok sayıda işadamı katıldı. Toplantı, Kastamonulu sanayicilerin çalışmalarının anlatılmasıyla başlarken sanayi alanında yapılacak faaliyetlerden bahsedilmesiyle devam etti. Ardından protokol konuşmalarının yapıldığı törende Bakan Faruk Özlü, yaklaşan referandumla ilgili açıklamalarda bulundu.

“REFERANDUMDA EVET ÇIKTIĞINDA BUNDAN SONRA HİÇBİR ŞEKİLDE KOALİSYONLA KARŞILAŞMAYACAĞIZ”

KOBİ’lere yönelik bakanlık olarak önemli destek çalışmaları yaptıklarını belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Bütün faizi bir karşılıyoruz, devlet karşılıyor. İnşallah önümüzdeki bir ay içerisinde 10.3 milyar liralık bir sıcak para KOBİ’lerimizle buluşacak. Bu referandum neden önemli iki şey söyleyeceğim. Artık hızlı olmak daha önemli devletin hızlı çalışmaya ihtiyacı var. Bu referandumda evet dediğimizde ne olacak birincisi bu referandum sonucu ortaya çıkacak sonuçlar geleceğimiz için bugün için değil bu gün bir şey yok. Geleceğimiz için koalisyonlar ebediyen son bulacak. Bu referandumda evet çıktığında artık bundan sonra hiçbir şekilde koalisyonla karşılaşmayacağız. O liderler zirvesi ne bileyim koalisyon kuruldu mu kurulamadı mı kaç parti bir araya geldi falan bunların hepsi sona erecek bu çok önemli bir nokta” şeklinde konuştu.

“MUSTAFA KEMAL İLE İSMET İNÖNÜ ARASINDA BİLE SON DÖNEMDE SIKINTI VAR”

Referandum süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Faruk Özlü, “Biliyorsunuz tarihimize baktığımızda her zaman başbakanlarla cumhurbaşkanları arasında bir problem bir sürtüşme var. Bunun çok sayıda örneği vardır. Örneğin Süleyman Demirel- Tansu Çiller yine öyle Turgut Özal-Mesut Yılmaz, Ahmet Necdet Sezer-Bülent Ecevit saydığınız zaman aşağı yukarı hepsinde bir sıkıntı var. Şimdi bu insanların hepsi mi kötüydü hepsi mi geçimsizdi? Hayır, sistemde bir sıkıntı var çünkü sistem yetkilerin sorumsuz tuttuğu bir cumhurbaşkanına yetki veriyor, sorumlu tuttuğu başbakanın bir kısım yetkilerini paylaştırıyor. Dolayısıyla bu referandumun ikinci sonucu cumhurbaşkanlarıyla başbakanlar arasında cumhuriyet tarihi boyunca rastladığımız anlaşmazlıklara sın verecek olması. Tarihe bakın Mustafa Kemal ile İsmet İnönü arasında bile son dönemde sıkıntı var. Yani sıkıntı olmayan başbakan ve cumhurbaşkanı söz konusu değil” diye konuştu.

Bakan Özlü, kendisine takdim edilen plaketi kabul ettikten sonra toplantıdan ayrıldı.

İlginizi çekebilir

Taksicilerden haklı eylem

Taksicilerden haklı eylem

selyus