Ana Sayfa HAYVAN, TÜRKİYE EKONOMİSİ 17 Eylül 2020

Balık tezgahlarında palamut bolluğu

Balık tezgahlarında bolluk yaşanıyor. Özellikle 12 liradan başlayan fiyatlarla satılan palamut, tüketiciler tarafından en çok tercih edilen balık oldu.

Balık sezonunun açılmasıyla vatandaşlar balığa yoğun ilgi göstermeye başladı. Tezgahlarda balık bolluğu yaşanırken tüketiciler tarafından en çok tüketilen balık da palamut oldu. Palamutta yaşanan bolluktan dolayı fiyatı 12 lira civarında seyrediyor. Balıkçılar diğer çeşitlerde de önümüzdeki günlerde bolluk yaşanmasını, bu sayede fiyatların da ciddi oranda gerilemesini bekliyor.

Balıkçı esnafı Savaş Düzenli, “Bu dönemde balık fiyatları düşük. Özellikle palamut fiyatları uygun. Vatandaş en çok palamut balığı alıyor. Hamsi ve istavrit fiyatları ise inişli çıkışlı seyrediyor. Hamsi ve İstavrit fiyatlarının da önümüzdeki dönemde düşmesini bekliyoruz” dedi.

Öte yandan tezgahlarda palamut bolluğu var. Vatandaşlar en çok palamut tercih ediyor. 15-20 gün sonra çinakop da bolluk yaşanmasını bekleniyor. Balıkçılarda palamudun fiyatı 12 lira civarında, istavrit ve hamsi 30 lira civarında satılıyor.

selyus