Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 14 Şubat 2015

Bambi Cafe’nin buna ihtiyacı yok

Türkiye’nin dev markası Bambi Cafe’de zaman zaman karnını doyuran Selçuk Yöntem’in bu saldırganlığının arkasında birileri mi var?

Son yıllarda kendi alanında tavan yapan ve Türkiye’nin dev markası haline gelen Bambi Cafe’ye saldırı. Tiyatro oyuncusu Selçuk Yöntem, Bamci Cafe’nin rakipleri tarafından kullanılarak gerçekleri yansıtmayan bir konuya alet mi edildi? Bambi Cafe’nin ülke çapında büyüdüğünü gören Yöntem’in de bu işine mi geldi? Buda ayrı bir tartışma konusu. Hem ticari hem de insani olarak işini ahlak penceresinden yürüten Bambi Cafelerin sahibi Fatih Güner’in sıradan bir tiyatro oyuncusunun reklamına ihtiyacı yok. Kaldı ki ünlü olsa ne yazar. Bambi Cafe’den daha ünlü değil ya.

Bambi Cafe aleyhine hukuki süreç başlatan Selçuk Yöntem’in bunu bir çok ulusal ve yerel basına yansıtması da bir suç. Bambi Cafe’nin de kendi kurumlarını kamuoyu önünde küçük düşürmeye çalışan Yöntem hakkında davacı olması kaçınılmaz.

Doğruluğu tartışılan ve bir çok basında yer bulan haber.

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne açılan davanın dilekçesine göre birçok şubesi bulunan Bambi Cafe, mönülerinde, ev ve işyerlerine dağıtılan broşürlerinde ve magazin Gazetecileri Derneği Ödül Töreni mecmuasında izin alınmadan Yöntem’in fotoğrafını kullandı.

YÖNTEM, PARASIZ KALDI DA BAMBİ CAFE’Yİ Mİ HEDEF ALDI?

Madem kapris yapacaktın niye fotoğraf çektirdin diye sorarlar adama? Selçuk Yöntem, kapris yaparak Bambi Cafeye yazdığı bu dilekçeyle saldırdı. “Yöntem, milyonlar teklif edilse dahi asla bu Reklam kampanyasında yer almayı kabul etmeyecek. Twitter’da yapılan alaycı yorumlar nedeniyle de çok üzüldü. Bambi Cafe’ve noterden bir ihtarname çekilerek hukuka aykırı eylemlerine son verilmesi isteği dikkate alınmadı. Yöntem de açacağı davaya delil olması için mahkeme aracılığıyla Bambi Cafe’nin Taksim ve Balmumcu şubelerinde tespit yaptırdı. Yemek yerken çekilen fotoğraf, Yöntem’in daimi müşteri olduğu imajını uyandırarak şöhretinden faydalanmayı amaçlıyor” denildi. Yöntem kariyeri ve imajı ile zıt olduğunu söylediği reklam kampanyası için 300 bin maddi, 100 bin manevi olmak üzere toplam 400 bin lira tazminat talep ediyor. 

Dilekçede milyonlar teklif edilse dahi giriş yapılmış. Ya sen kendini ne zannediyorsun diye sorarlar adama! Sana değil milyonlar, Bambi Cafe’nin ünlü dilli tost bile fazla gelir!

Etiketler:
selyus