Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 27 Eylül 2019

BATİAD Başkanı Bekir Taner Ateş’in hedefleri büyük

BATİAD Başkanı Ateş, “Milyonlarca ürünün üretildiği bu sektör yeterince bilinmiyor. Onun için dernek olarak buradaki bilinirliliği arttırarak ekonomik bir canlılık getirmek işitiyoruz. Sektörümüzü ana temsil yerlerinde temaslarda bulunarak bölgemizin tanınırlığını arttırmak için onlardan destek alacağız. Onlarla ortak projeler yürüteceğiz. Bunun dışında hem Bayrampaşa Belediye Başkanı sayın Atila Aydıner ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Ekrem İmamoğlu ile birebir görüşerek burayı ve buradaki dertlerimizi anlatacağız.”

Bayrampaşa Tekstilci ve İş İnsanları Derneği (BATİAD) geçtiğimiz günlerde Olağan Kongresini yaparak görev değişimine gitti. Kongrede aday olan Ateş İpliğin sahibi Bekir Taner Ateş, sandıktan birinci çıkarak BATİAD’ın yeni başkanı seçildi.

Dernek merkezinde yapılan törende önceki başkan Şerafettin Kurt, görev bayrağını Bayrampaşa Tekstilci ve İş İnsanları Derneği’nin yeni Başkanı Bekir Taner Ateş’e devretti. Yeni Yönetim Kurulu’nun da hazır bulunduğu toplantıda Başkan Ateş, eski başkan Kurt’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

“SEKÖTÖRÜMÜZÜ ÇOK İYİ TANITACAĞIZ”

İstanbul Takipte Haber Sitesi’ne özel açıklamalarda bulunan Bayrampaşa Tekstilci ve İş İnsanları Derneği (BATİAD) Başkanı Bekir Taner Ateş, “Derneğimiz Bayrampaşa’da ki tekstilcilerden oluşuyor. Derneğimiz aynı zamanda Bayrampaşa’da bu alanda en büyük Sivil Toplum Kuruluşu. Bizim benzerimiz Osmanbey, Laleli ve Merter de var. Ekonomik hacmimiz ise bayan ve erkek olmak üzere yılda yaklaşık 50 milyon ürünü bulmaktadır. Büyük bir hacmimiz var ama bu tam olarak bilinmiyor. Milyonlarca ürünün üretildiği bu sektör yeterince bilinmiyor. Onun için dernek olarak buradaki bilinirliliği arttırarak ekonomik bir canlılık getirmek işitiyoruz.

Sektörümüzü ana temsil yerlerinde temaslarda bulunarak bölgemizin tanınırlığını arttırmak için onlardan destek alacağız. Onlarla ortak projeler yürüteceğiz.

Bunun dışında hem Bayrampaşa Belediye Başkanı sayın Atila Aydıner ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Ekrem İmamoğlu ile birebir görüşerek burayı ve buradaki dertlerimizi anlatacağız.

Buranın aşağı doğru gidişini önlemek için onlara taleplerimizi ileteceğiz. Ayrıca bizim sektörü ilgilendiren bakanlığımızla ve bürokratlarla yoğun temaslarda olacağız.

Daha açıkçası işin ve temel noktası yoğun üretimi olan tekstil sektörümüzü geniş çerçevede halkımıza ve alıcılarımıza duyurulurluğunu arttırma gayretinde olacağız. Bunun için de tüm çalışmaların altından kalkabilecek birbirinden seçkin yönetim kurulumuz var” dedi.

 

selyus