Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 19 Aralık 2019

BATİAD’ın sektörden ciddi misafirleri vardı

İstanbul Tekstil Hammaddeleri ve İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte daha önce kendilerini ziyaret eden Bayrampaşa Tekstilci ve İş İnsanları Derneği Başkanı (BATİAD) Bekir Taner Ateş’e iadeyi ziyarette bulundu. Başkan Ateş, misafirlerini Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte karşıladı.

Kendi sektörlerinde istişare yapmak üzere toplantı yapan iki heyet, Türkiye’nin ekonomik durumunu ve tekstilin geleceğini masaya yatırdılar.

“BU SEKTÖR DEVASA BİR SEKTÖR”

Misafirlerine hoşgeldiniz diyerek konuşmasına başlayan BATİAD Başkanı Ateş, tekstilde son 7-8 yıldır ivme kaybı olduğunu ve bunun için önlem alınmadığı takdirde daha d geriye gideceğini ifade etti.

Başkan Ateş, “Rabbim bize akıl fikir verdi. Bizde dedik ki buraya bir el atalım ve tekstil işine bir fayda sağlayalım. Arkadaşlarımızla birlikte yola koyulduk. Türkiye’nin koşullarını da göz önünde bulundurarak bir strateji belirleyeceğiz. Tabi bunu yaparken de bu sektörde ciddi anlamda işbirliği yapmaya da hazırız. Bu sektör devasa bir sektör. Hep birlikte el atarsak o eski canlılığı yakalarız diye ümit ediyorum” dedi.

“BİZ DE SİZLERLE İŞ BİRLİĞİ YAPMAYA HAZIRIZ”

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz ise, “Biz de tekstilde ciddi işler yapıyoruz. Bu işe ilk girdiğimiz yıllarda etrafımızdan bu ne yapıyor batacak diye tepki verenler oldu. Tabi o dönemler böyle yatırım falan yok. İplik yok. Daha sonraki yıllarda tekstilde çok ciddi bir canlılık oldu. Bugün geldiğimiz noktaya bakarsak bizler tekstili bundan 7-8 yıl önceki o canlılığına kavuştururuz. Tabi bunu da el birliği ile yapacağız. Biz de sizlerle iş birliği yapmaya hazırız. Misafirperverliğinizden dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

İlginizi çekebilir

İsrail Hükûmetini topa tuttu

İsrail Hükûmetini topa tuttu

selyus