Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 14 Ağustos 2017

Çekmeköy Belediyesi e-atıkları geri dönüştürüyor

Çekmeköy Belediyesi, elektrikli ve elektronik cihazlar günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası halini alan e-atıkların geri dönüşümü için çalışmalarına başladı.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gelişen teknoloji ile birlikte tüketim alışkanlıkları hızla değişmekte. Bu değişime ve gelişime bağlı olarak yeni tür atık tipleri ortaya çıkmaktadır. Bunlardan biri de elektrikli ve elektronik atıklardır. Elektrikli ve elektronik cihazlar günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası halini aldı. Bu ekipmanlar kullanım ömürlerini tamamladıklarında, içerdikleri zararlı bileşenlerden dolayı doğru bir biçimde geri kazanılmaz ya da bertaraf edilmezse çevre ve insan sağlığını olumsuz yönde etkiliyor.

E-ATIKLARINIZI TELEFONLA BİLDİREBİLİRSİNİZ

Çekmeköy Belediyesi’de bu tür tehlikeli olan ve doğal kaynakların korunması için değerlendirilmesi gereken bu atıkların çöplerden ayrı toplanması için ilçede kutu, broşür ve bilgilendirme afişlerini çeşitli noktalara dağıtmaya başladı.  Tüketiciler; geri dönüşüme katkıda bulunmak için e-atıkları çöpe atmak yerine, Çekmeköy Belediyesi Seri Nokta birimini 312 44 44 numaralı telefondan arayarak kayıt oluşturup artıkların evlerinden alınmasını sağlayabilirler

selyus