Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 30 Kasım 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yerli para birimi ile bu süreci beraber atlatalım”

Cumhurbaşkanı Erdoğan özelliklerde AVM’lerde dükkanların dövizle kiralanmasını eleştirerek, “Biz diyoruz ki yeni bazı adımlar atmak suretiyle geçici bir düzenleme yapılır ve yerli para birimi ile bu süreci atlatma adımın atmalıdır. Çünkü adeta bir emperyal mantık var, diğer tarafta kızmasın AVM mağaza sahipleri orada çırpınan battı batacak esnaf var. Bu süreci beraber atlatmalıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7. Boğaziçi Zirvesi’ne katıldı. Haklı bir şekilde yerli paraya dönülmesinde ısrarcı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu vatan, bu topraklar bizim. Dayanışma içinde bu süreci birlikte atlatacağız.”

Uluslararası alışverişte altın önerisini yineleyen Erdoğan, şöyle konuştu:

“Biz uluslararasında gelin hep birlikte altını devreye sokalım. Döviz baskısından piyasaları kurtarmamız lazım. Borçlanırken o şeklide borçlanmanın yolunu arayalım. Yerli para birimleri ile borçlanmanın yollarını arayalım. Bütün AVM’lerde patronlar hep dövizle kiralama yolunu seçiyorlar. Biz diyoruz ki yeni bazı adımlar atmak suretiyle geçici bir düzenleme yapılır ve bu kiralamanın da ülkemizin şu anda bu süreci başarı ile atlatabilmesi için yerli para birimi ile bu süreci atlatma adımın atmalıdır. Bunu duyurdum, duyuracağım. Çünkü bir diğeri ile bir adeta emperyal mantık var, diğer tarafta kızmasın AVM mağaza sahipleri orada çırpınan battı batacak esnaf var. Bu süreci beraber atlatmalıyız. Bu vatan, bu topraklar bizim. Dayanışma içinde bu süreci birlikte atlatacağız. Yakın tarihin gördüğü en alçak darbe girişimini, en sinsi işgal teşebbüsünü, en kanlı terör saldırısını aynı anda yaşayıp başarı ile üstesinden gelen bu milletin, elbette ekonomik baskılara karşı da kendisini müdafaa edecek.

selyus