Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 9 Mart 2017

Emrullah Turanlı Trump’la buluştu

Türk iş adamı Emrullah Turanlı, ABD Miami’de Cumhuriyetçi Parti’nin düzenlediği bir organizasyonda, ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geldi. Davette Trump ile Türkiye üzerine uzun bir sohbet eden Turanlı, ABD Başkanı’nı Türkiye’ye davet etti.

Türk iş adamı Emrullah Turanlı, Amerikalı iş ortakları tarafından ABD’de iktidara gelen Cumhuriyetçi Parti’nin üst yönetiminin Miami Palm Beach’te buluştuğu yemeğe davet edildi. Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Turanlı yemekte başkan seçildikten sonra Donald Trump ile görüşme imkanı bulan ilk Türk iş adamı oldu. Başkan Trump, sohbette Turanlı’ya iki ülke arasındaki dostluktan çok memnun olduğunu belirtti ve bunun daha ileri gideceğinden söz etti.

Turanlı aynı yemekte ABD’de hem Beyaz Saray’a hakim olarak hem de kongrede çoğunluk sağlayarak iktidara gelen Cumhuriyetçi Parti’nin Başkanı Ronna Romney McDaniel ile de bir araya geldi. İkili, gecede Türkiye üzerine konuştu. Emrullah Turanlı, yemekte Florida Valisi Rick Scott’la da bir araya geldi. Turanlı’ya Türkiye’nin çok güzel bir ülke olduğunu söyleyen Vali Scott, iş adamı Turanlı’ya ilk fırsatta Türkiye’ye gelmek istediğini söyledi.

ABD Başkanı Trump ile tanışıklığının 15 yıl öncesine uzandığını söyleyen Emrullah Turanlı, “O zaman Türkiye’de bir projenin gelişmesi için görüşmüştük. Başkan olduktan sonra da Trump’ın yemin törenine davet edilmiştim. Orada kendisine hayırlı olsun dileklerimi iletmiş, başarı dilemiştim. Şimdi ise bu gece de kendisini Türkiye’ye davet etme fırsatı buldum. Türk halkı ile ABD halkının dost olduğunu, ülkemizde onları ağırlamaktan memnuniyet duyacağımızı söyledim. Ülkemizin coğrafyasını, misafirperverliğini kendilerine göstermek istediğimizi söyledim. ABD’lilerin Türkiye’ye daha çok gelmesi gerektiğini belirttim. Büyük memnuniyet duyduk. Çok güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Ülkemizin insanlarının dünyayla irtibatını sağlayabilmek için ne katkı koyabilirim bunun için mücadele veriyorum” dedi.

selyus