Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 9 Ekim 2023

Erdoğan’dan emekliye 5 bin TL müjde

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı’nın ardından önemli açıklamalarda bulundu. “Yılbaşında emeklilerimizin durumunu yeniden gözden geçireceğiz” diyen Erdoğan, kasım ayında bir kereliğe mahsus çalışmayan emeklilere 5 bin TL ödeme yapılacağını duyurdu. Alınan önlemlerle beraber otomobilde fahiş fiyatın kırıldığında dikkat çeken Erdoğan, konut satışları ve kirada da fahiş fiyata ağır cezalar geleceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından hem emeklilere müjde verdi, hem de ‘hayat pahalılığı sorunu’nu çözmek için adımlar attıklarını duyurdu.

KONUT VE KİRADA FAHİŞ FİYATA AĞIR CEZA GELİYOR

“Hayat pahalılığı sorununu çözmek için adımlar atıyoruz.” diyen Erdoğan, fahiş fiyatlara ilişkin de “Konut sektöründe haksız fiyat yükselten firmalar bunun bedelini ağır para cezasıyla ödeyecek.” diyerek uyarıda bulundu.

Erdoğan yılbaşında emeklilerin durumunu tekrar gözden geçireceklerini belirterek kasım ayında emeklilere 5 bin TL ek ödeme yapılacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle;

Stokçuluk yapan ve haksız fiyat uygulamasına giden firmalar ile şahıslara toplam 222 milyon lira idari para cezası kesildi. 139 firma 2 milyar 105 milyon lira cezaya maruz kaldı. Şimdi benzer bir uygulamayı gayrimenkul piyasasında devreye alıyoruz.

Konut ve kira sektöründe adil, dürüst, özenli ve makul bir şekilde hareket etmeyerek piyasanın dengesini bozan, kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar uygulayacağız. Yapılacak incelemeler sonucunda haksız bir şekilde fiyat yükselttiği tespit edilen firmalar ağır para cezasına çarptırılacaktır.

ZİNCİR MARKETLERE İNDİRİM ÇAĞRISI

Etiketi ile kasa fiyatı arasında fahiş fark olan firmalara da yaptırımlar uygulayacağız. Bakanlığımızın zincir marketlere yönelik indirim çağrılarının giderek daha çok nakıs olduğunu görüyoruz. Tüm esnafımızı yapacakları indirimlerle, enflasyonla ve hayat pahalılığıyla verdiğimiz mücadeleye yardım etmeye çağırıyoruz.

EMEKLİYE 5 BİN TL ÖDEME

Yaptığımız kapsamlı değerlendirmelerin ardından emeklilerimizi rahatlatacak karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi kapsam dışı bırakıyoruz.

Bütçemize toplam maliyeti 61 milyar lirayı geçen bu ödemeler, Kasım aynın ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır. Yılbaşında emeklilerimizin durumunu yeniden gözden geçireceğiz. Turkiyegazetesi.com.tr

selyus