Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 23 Aralık 2018

Gümüş takı ustasından kişiye özel takılar

Kapalı Çarşı ustalarından öğrendiği gümüş takı ustalığını İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan mağazasında sürdüren Ayhan Cebeci, siparişle yaptığı gümüş takıları Türkiye’nin dört bir yanına gönderiyor.

28 yıl önce mesleğe başlayan 38 yaşındaki Ayhan Cebeci, günün büyük bir bölümünü gelen siparişleri yetiştirebilmek için atölyesinde geçiriyor.

Cebeci, atölyesinde müşteri isteklerine göre gümüş takının boynunu, cilasını ve üstüne doğal taş mıhlamak gibi işlemleri gerçekleştirdiğini söylüyor. Bu işlemlerden sonra ürünün görünmeyen kısmına markaları olan Nali Şerif Gümüş logosu basarak ürünü aynı zamanda garantileri altına aldıklarını belirtiyor.

Tüm ürünlerin tamamen el işçiliği olarak kendisi tarafından üretildiğini söyleyen Cebeci, gelen siparişlerin büyük bir bölümünün online satış mağazası olan naliserif.com üzerinden gerçekleştiğini ve en çok sipariş verilen ürünlerinin başında da kişiye özel gümüş yüzük, gümüş kolye ve gümüş bileklik olduğunu vurguladı.

Cebeci, “Gümüş takı ustalığını sanat seviyesinde icra eden Cebeci, el işçiliği gümüş takı tasarımı ve üretimi benim hayatta en çok zevk aldığım konulardan biri, bazen tatil yaptığım zamanlarda dahi aklıma gelen bir tasarımı hayata geçirmek için tatilimi yarıda kesebiliyorum. Mağazamıza gelen ya da online mağazamız üzerinden kişiye özel sipariş veren müşterilerimizin bizden taleplerini dinliyor, onlara öneri ve fikirlerimizi aktarıyor ardından da nihai ürün hakkında birlikte karar alıp üretimini gerçekleştiriyoruz” dedi.

Kapalı çarşıda çok değerli ustaların yanında piştiğini dile getiren Cebeci, kendisini çok para kazanmanın değil, hayata geçirdiği ürünlerin takdir edilmesinin mutlu ettiğini söylüyor.

selyus