Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 26 Ekim 2019

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan önemli açıklama yapıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan açıklama geldi. İş yapma kolaylığı endeksi genel sıralamasında geçen sene 43. basamakta yer alan Türkiye 10 sıra yükselerek 190 ülke arasında en kolay iş yapılan 33. ülke olmuştur.

Açıklamanın detayları şöyle: “Dünya Bankası tarafından her yıl düzenli olarak hazırlanan İş Yapma Kolaylığı Endeksi (Doing Business Index), üye ülkelerde yatırım ortamını etkileyen iş düzenlemelerini analiz etmektedir. Dünya çapında iş yapma ortamına ilişkin önemli bir gösterge olan İş Yapma Kolaylığı Endeksi 2020 yılı raporu 24 Ekim 2019 tarihinde kamuoyu ile paylaşmıştır.

Söz konusu rapora göre, İş Yapma Kolaylığı Endeksi genel sıralamasından geçen sene 43.basamakta yer alan Türkiye 10 sıra yükselerek 190 ülke arasında en kolay iş yapılan 33. ülke olmuştur.

Bu yıl, İş Yapma Kolaylığı Reform Çalışmaları bakanlığımız liderliğinde başarılı bir şekilde yürütülmüştür. Bu başarı, özel sektörümüzü temsilen TOBB ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımızın değerli katkılarıyla; işe başlama, vergi ödeme, elektrik temini, tapu kaydı ve dış ticaret alanlarında yapılan reformlar sayesinde gerçekleşmiştir.

Endeksteki en büyük sıçrama esas itibarıyla Bakanlığımız sorumluluğundaki vergi alanında sağlanarak, bu alanda sıralamamız 80’den 26’ya yükselmiştir. Söz konusu reformlar ile maliyetlerin düşmesi, işlem sürelerinin ve sayılarının azalması temin edilerek Türkiye’de iş hayatında verimlilik ve etkinlik artırılmıştır.

Kamuoyuna duyurulur.”

selyus