Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 27 Mart 2020

Hükumetin büyük ihalelerini kimseye kaptırmayan 5 büyük şirket nasıl bir özveride bulunacak?

Devlet topyekun korona virüsle mücadele ettiği şu süreçte Limak Holding, Kalyon Grubu, Cengiz Holding, MNG Holding, Kolin Grubu, bu millet sizden de özverili bir açıklama bekliyor! Bu şirketler 3-5 aylığına işlettikleri paralı yolları ücretsiz yapabilir!

Koç Holding’i gezicilere destek oldu diye o tarihlerde nasıl yerden yere vurduysak, bu yaptıklarından dolayı da tebrik etmek lazım…

Koç Holding’in korona virüs döneminde verdiği destekler: Divan otelleri sağlık çalışanlarına ücretsiz oldu. Arçelik, 170 hastaneye beyaz eşya ve küçük ev aleti bağışladı. Arçelik, solunum cihazı üreticilerine altyapı hizmeti verdi. Ford Otosan, tıbbi maske üretmeye başladı.

Bu arada 16 yıldır, hükümetin büyük ihalelerine adeta ipotek koyan 5 büyük şirket Limak Holding, Kalyon Grubu, Cengiz Holding, MNG Holding, Kolin Grubu korona virüsten dolayı ne gibi özverilerde bulunacak!

Örneğin: bu şirketlerin içinde paralı geçiş güzergahlarını işletenler var. Esnaf ve vatandaş zaten mağdur. Bu ücretli geçiş yerlerini ya 3-5 aylığına ücretsiz yapsınlar ya da cüzi bir miktarla geçiş imkanı sağlasınlar.. Madem birlik beraberlik için kenetlendik, bu büyük şirketler de ellerini taşın altına koymalı.

Ayrıca 100 binlerce çalışanlarını dönüşümlü olarak ücretli dinlendirebilir. Bu bile ciddi destektir.

Yanı kısaca yıllardır kendisine iş veren devletine sahip çıkmak zorundadır bu forslu şirketler. Gerekirse bir yıllık

kârlarını devletin ilgili kurumlarına bağışlamalıdır!

Koç Holding devletten ihale almamasına rağmen ülkesine destek olmak için bunu yapıyorsa, 16 yılda milyarlarca lira, belki de katrilyonlarca lira para kazananlar da böyle zor zamanlarda devletinin yanında olduğunu göstersin.!

selyus