Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 19 Mart 2020

İşadamı Ateş’ten hükümete öneri var!

Ateş, “Perşembe akşamından başlayarak, 2 Nisan perşembe gününe kadar çok disiplinli bir sokağa çıkma yasağı ile hem bu salgın belasından kurtulmamızı  ve hem de bunu takip eden süreçte güvenli bir alım noktası olmamızı sağlayacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip korona virüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında Çankaya Köşkü’nde düzenlenen korona virüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı’nın ardından, millete seslenerek, alınan kararları kamuoyuna açıkladı.

Toplantıyı yakından takip eden İstanbul Tekstilinin önde gelen isimlerinden, Bayrampaşa Tekstilci ve İş İnsanları Derneği (BATİAD) Başkanı ve İTO Meclis Üyesi Bekir Taner Ateş, yaptığı açıklamada: “Sektörümüz nerede ise durdu. Petrole dayalı sentetik hammaddelerde çok ciddi düşüşler beklenmekte. Avrupalı ve ABD’li alıcılar kesin alımlarını dahi mücbir sebep göstererek iptal etmekte. Böyle olunca da çok ciddi maddi kayıplar oluşuyor. Bunun dışında psikolojik olarak ta çöküntü var. Başka çare var mıdır bilemiyorum? Perşembe akşamından başlayarak, 2 Nisan perşembe gününe kadar çok disiplinli bir sokağa çıkma yasağı ile hem bu salgın belasından kurtulmamızı ve hem de bunu takip eden süreçte güvenli bir alım noktası olmamızı sağlayacaktır” dedi.

selyus