Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 27 Temmuz 2015

İstanbul Turizmi 365 Gün…

İstanbul Turizmi için Valilik, İBB, İTO, THY, TURSAB, TUROB tarafından yeni destinasyonlar kazandırmak için önemli bir çalışmanın startı verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın başkanlığında belirli periyotlarla “İstanbul Turizmi Zirvesi” toplanacak. Turizmden sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, İTO Başkanı İbrahim Çağlar, THY Genel Müdürü Temel Kotil, TUROB Başkanı Timur Bayındır, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, İBB Başkan Danışmanı Tülin Ersöz’den oluşan çalışma grubunun ilk ve öncelikli hedefi İstanbul’a yeni destinasyonlar kazandırmak olacak.

Ortak akıl ve işbirliği temelinde sürdürülecek çalışmalarda İstanbul’un kongre turizmindeki etkinliğinin de artırılması hedefleniyor. Başkan Topbaş başkanlığında yapılan ilk toplantıda İstanbul’un yurt dışında tanıtımına yönelik atılacak adımlar ele alındı.

Buna göre Valilik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TUROB, TURSAB ve THY’nin destekleriyle İstanbul’un yurt dışında tanıtımına yönelik yenilikçi ve işlevsel çalışmalar yapılacak.

Toplantıyla ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “2004’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve başladığımda yaptığım ilk iş turizm sektörü temsilcileriyle bir araya gelip, yol haritası hazırlamak olmuştu. Sektör temsilcileriyle birlikte yaptığımız çalışmalar neticesinde İstanbul turizmi önemli ölçüde gelişme gösterdi. Şimdi bunu daha da yukarıya taşımak istiyoruz. Çalışmalarımızı ortak akıl ve işbirliği temelinde sürdüreceğiz. İstanbul’a yeni destinasyonlar kazandırma noktasında çok hızlı sonuç alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Etiketler:
selyus