Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 5 Şubat 2018

İstanbul’a kaçak yollarla getirilen kaçak tütün ve tütün mamullerine el konuldu

İstanbul Fatih’te polisin düzenlediği operasyonda yurda yasadışı yollarla sokulan 18 bin 511 adet kaçak tütün ve tütün mamulleri ele geçirildi. Bu kaçak ürünlerin satışını yaptığı iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ekiplerince Fatih Tahtakale’deki bir iş hanında bulunan 2 ayrı iş yerinde, gümrük kaçağı olduğu belirlenen tütün ve tütün mamulleri tespit edildi. 31 Ocak tarihinde yapılan operasyonda yurda yasadışı yollarla sokulan kaçak 15 bin 770 adet çeşitli markaya ait puro ve sigara, elektronik sigaralarda kullanılan 2 bin 720 adet likit ve 21 adet elektronik sigara olmak üzere toplam 18 bin 511 kaçak ürün ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak işyeri sahipleri oldukları ileri sürülen 2 şüpheli gözaltına alındı. Zanlılar hakkında Türk Ceza Kanunu’nun ‘186 ve 187 Sayılı Kanuna Muhalefet’ suçundan işlem başlatıldı.

Diğer yandan, yurda yasadışı yollarla sokulan kaçak tütün ve tütün mamullerine yönelik düzenlenen operasyon, polis kamerasından saniye saniye kaydedildi. Kaydedilen görüntülerde baskın düzenlenen iş hanındaki raflarda kaçak ürünlerin koliler halindeki görüntüleri yer alıyor.

selyus