Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 19 Eylül 2019

İTO Meclis Üyelerinin iz bırakan Erzincan gezisi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyeleri, Kemaliye, İliç, Kemah ilçelerinin ardından Erzincan’ı ziyaret ederek doğanın güzelliklerini ve tarihi yerlerini gezme fırsatı buldular.  

İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyeleri, Erzincan’da unutamayacağı bir 3 gün yaşadı. Organizasyon Komitesi, İTO Meclis Üyeleri Bekir Taner Ateş, Kazım Eryaşar, Fazıl Dede ve Nafız Güngör’ün ev sahipliğinde gerçekleşen gezide İTO’nun 35 Meclis Üyesi, Çırçır Şelalesi’nde bir saat dinlendikten sonra Kemaliye Ergü Köyü’ne geçtiler. Aynı zamanda organizasyon sorumlusu Bekir Taner Ateş’in köyü olan Ergü Köyü sakinleri misafirlerini adeta el üstünde ağırladılar. Kemaliye Karanlık Kanona giden gezi ekibi, burada nehir boyu sandal gezisi yaptıktan sonra Kemaliyelilerin 130 yılda tamamlayabildiği taş yolunu gezdiler. Kemaliye İlçe Kaymakamı Murat Atıcı ile belediye başkanını ziyaret eden İTO Meclis üyeleri Kemaliye’den sonra İliç, ardından da Kemah ilçelerini gezdiler. Kemah’da bulunan Tuz üretim tesislerini gezen ekibe AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, ilçe kaymakamı ve belediye başkanı eşlik etti. Kemah’tan ayrılan meclis üyeleri Erzincan’a geçtiler.

Erzincan’da önceden organize edilmiş programları gerçekleştiren İTO heyeti sırasıyla Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, daha sonra Erzincan Valisi Ali Arslantaş, ardından da Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Tanoğlu’nu ziyaret ederek daha iyi bir Erzincan için istişarelerde bulundular. Allah Dostu Terzi Baba Türbesi’nin ardından ziyaretlerini tamamlayan İTO Meclis Üyeleri Girlevik Şelalesi’ni giderek olağanüstü doğayla içi içe oldular.

BEKİR TANER ATEŞ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Gezideki amaçlarının Erzincan ilinin tanıtılması olduğunu söyleyen İTO Meclis üyesi Taner Ateş, “İstanbul Ticaret Odasında Erzincanlı arkadaşlarla oluşturduğumuz bir grubumuz vardı. İstanbul Ticaret Odasından 35 meclis üyemizi Kemaliye de ağırladık. Kemaliye’yi gezdik. Meclis üyelerimiz çok memnun kaldılar. Hayran kaldılar ve bir daha gelmek için talep oluşturmaya başladılar. Amacımız yöremizi, dostlarımızı, köyümüzü ve ilçelerimizi ziyaret etmekti. İliç ilçesini gezdik daha sonra Kemah’ta tuz fabrikasını gezdik. Daha sonra Erzincan’a geldik. Amacımız ilimizi ve ilçelerimizi tanıtabilmek için elimizdeki gayreti sarf etmekti. Amacımıza fazlasıyla ulaştık. Çünkü memnuniyet var. Özellikle de Kemaliye’deki karanlık kanyon misafirlerimizi büyüledi. İlçelerin ve şehir merkezinin nezih olması da ayrıca memnun etti” dedi.

İTO Meclis Üyeleri ile diğer misafirler, Organizasyon Komitesi Bekir Taner Ateş, Kazım Eryaşar, Fazıl Dede ve Nafız Güngör’e misafirperverliklerinden dolayı özellikle teşekkür ettiler.

selyus