Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 25 Nisan 2020

İTO meclis üyelerinin video konferansları artık ses getiriyor

İTO Meclis Üyelerinin “Akil Adamlar” isimli WhatsApp Grubu’nun organizasyonu ve Meclis Üyesi Bekir Taner Ateş’in moderatörlüğünde gerçekleşen 6. toplantıya konuk olan Ekonomist, akademisyen, Borsa İstanbul eski Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü,  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası eski Başkan Yardımcısı Mustafa İbrahim Turhan, korona virüsten etkilenen Türkiye’nin ekonomisi ile ilgili açıklamalar yaptı ve soruları yanıtladı.

Başta Türkiye’nin olmak üzere İstanbul’un ekonomisi üzerine yaptığı video konferans önemli konukları misafir eden İTO Meclis Üyelerinden oluşan Akıl Heyeti, toplantıları artık ses getiriyor. Türkiye’nin önemli odaları, birlikleri, meclislerinin de yakından takip ettiği ve toplantı sonuçlarıyla ilgili bilgiler aldığı İTO Meclis Üyelerinden oluşan Akıl Heyeti, video konferansları hükümete de katkı sağladığını ifade ediyorlar…

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirten Turhan, “Biz güçlü bir ülkeyiz, bunun üstesinden geleceğiz. Şu anda duran ekonomimiz iyi yönetilerse az hasarlarla bu işi başarabiliriz” dedi.

Konuşmalarının satır aralarında sürekli iyimser tablolar çizen Turhan’a cevap veren İTO Meclis Üyeleri, “Hocam sizden önceki konuklarımız sizin kadar rahat bir tablo çizmemişti, siz bizi rahatlattınız” dediler.

Özellikle çok zorda olan bazı sektörlerin sahipleri, devletin kısa ve uzun vadede kendilerine acilen sahip çıkması gerektiğini ifade ettiler.

selyus