Ana Sayfa DÜNYA EKONOMİSİ, TÜRKİYE EKONOMİSİ 4 Mayıs 2022

JEC World’de, 40 Türk firması geleceğin malzemesi kompozit için buluştu

Mekanik özellik ve hafif yapılarıyla elektrikli otomobillerden, uçakların iç mekan aksamlarına kadar birçok alanda kullanılan kompozit malzemeleri üreten sanayiciler, Fransa’nın başkenti Paris’te dün kapılarını açan JEC World Fuarı’nda buluştu.

Salgın sebebiyle 2019’dan sonra Paris’te ‘yüz yüze’ gerçekleştirilen ilk JEC World organizasyonu olan fuarın bu yılki teması ‘Sürdürülebilir bir dünya için kompozitler’ olarak belirlendi. JEC World, ‘geleceğin sanayi malzemesi’ olarak adlandırılan kompozit sanayinde, makina ve malzemeler, yazılım ve hizmetler, teknoloji süreçleri gibi tüm değer zincirini tek bir çatı altında bir araya getiren dünyadaki tek fuar olma özelliğini taşıyor.

Fuara İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) yaptığı Milli Katılım organizasyonu kapsamında 14 firma, bireysel olarak ise 26 firma olmak üzere toplam 40 Türk firması katıldı.

KÜRESEL KOMPOZİT ENDÜSTRİSİNİN EN ÖNEMLİ BULUŞMASI

JEC World 2022’de bu yıl toplam bin 350 şirket ve kuruluş stant açtı. Fuar idaresi 112 ülkeden 40 bin profesyonelin fuara katılacağını açıklarken, üç gün boyunca 600’den fazla yeni ürün lansman yapılması bekleniyor.

Türk kompozit sektöründe orta ve büyük ölçekli 180 şirket faaliyet gösteriyor. Kısmen de kompozit işi yapan şirketlerle birlikte bu sayı 800’ü buluyor. Bu firmalarda yaklaşık 13 bin kişi çalışıyor. Türk kompozit malzeme pazarı ise 1,62 milyar Euro ve 300 bin ton hacme sahip.

selyus