Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 13 Mayıs 2022

Kılıçdaroğlu yine kapıda kaldı!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SADAT’ın İstanbul Beylikdüzü’ndeki merkezine gitti. İçeri alınmayan Kılıçdaroğlu bu kez de kapıda kaldı. Seçim güvenliğinden endişe duyduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, milyonlarca Suriyelinin Türkiye’ye gelmesinde en büyük sorumluluğun SADAT’a ait olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (SADAT) merkezine gitti. Yetkililerden bilgi almak isteyen Kılıçdaroğlu bu kez de kapıda kaldı. Daha önce randevusu olmadığı halde TÜİK, MEB ve Et ve Süt Kurumu’nun kapısına dayanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kapılar açılmamıştı. İçeri alınmayan Kılıçdaroğlu, basın mensuplarına açıklamada bulundu.

SEÇİM GÜVENLİĞİNİ GÖLGELEYECEK İDDİASI

CHP lideri Kılıçdaroğlu merkezin girişinde yaptığı açıklamada, SADAT’ın paramiliter bir kuruluş olduğunu öne sürdü, bu tarz oluşumların seçim güvenliğini gölgeleyecek yapılar olduğunu iddia etti.

Kılıçdaroğlu’na partisinin milletvekilleri ve İstanbul il teşkilatı üyeleri de eşlik etti.

SADAT NEDİR?

Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. veya SADAT A.Ş., Türkiye merkezli bir askeri danışmanlık şirketidir.

Şirket, 28 Şubat 2012 tarihinde Emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi tarafından kurulmuş olup uluslararası alanda askeri ve iç eğitim, savunma danışmanlığı ve mühimmat alımı gibi hizmetler sunmaktadır.

Şirketin merkezi İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde yer almaktadır. Türkiye gazetesi

selyus