Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 12 Kasım 2020

Koton reklam filminde, tesettürlü kadınlar pantolon giymeye davet ediliyor!

Koton yeni reklam filminde, “O Ne Der, Bu Ne Söyler, Kim Ne isterse Onu Giyer” sloganıyla tesettürlü kadınların pantolon giymelerine kimsenin karışamayacağını ifade ederek Allah’ın emrini yok saydı. 28 Şubat’ta tesettürlü kadınlara yapılan zulümlere sessiz kalan Koton, tesettür ile pantolonu bağdaştırarak ‘herkese saygı’ mesajı verdi. Sosyal medyada Koton’a ‘özür dile’ çağrısı yapıldı.

Koton; “O Ne Der, Bu Ne Söyler, Kim Ne isterse Onu Giyer” sloganıyla yola çıkarak tesettürlü kadınların pantolon giymesini teşvik ederken Allah’ın emrini de yok saydı.

KOTON ALLAH’IN EMRİNİ YOK SAYDI

Ünlü tekstil firması Koton, yeni yayınladığı reklam filminde Müslüman kadınların tepkisini çekti. Reklam filminde geçen ‘EtiketleriÇıkar’ söylemiyle tesettürlü kadınları, Allah’ın emrini yok saymaya adeta davet etti.

Farz olan tesettüre tarz getirmeye çalışan Koton, reklam filminde ‘Kapalı bir kadın pantolon giyer mi? O ne der? Bu ne söyler? Kim ne isterse onu giyer’ şeklinde ifadeler kullandı. Buna karşılık Müslümanlar da, ‘O ne der? Bu ne söyler? Müslüman kadın Allah’ın emrini dinler’ şeklinde tepki gösterdi.

28 ŞUBAT’TA NEDEN SESİNİZ ÇIKMADI?

Kur’an-ı Kerim’de şartları net bir şekilde belli olan tesettürü gayesinden saptırmaya çalışan Koton, herkese saygı derken Müslüman kadınların izzetiyle oynayarak saygısızlık yaptı.

28 Şubat’ta ikna odalarında tesettürlü kadınların başlarındaki örtüyü çıkarma çabalarına girilen bir dönemde Koton, ‘herkese saygı’ sloganıyla hareket etmezken günümüzde açık giyinmeyi ve tesettürlü kadınların pantolon giymesini ‘herkese saygı’ olarak nitelendirdi.

Koton’un bu sloganı Peygamber Efendimiz’in, “Kadın gibi giyinen erkeğe, erkek gibi giyinen kadına lânet etti.” Hadis-i Şerifine de karşı çıkıyor. Yeni Akit gazetesi.

selyus