Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 27 Temmuz 2015

Paraşütler Kızılay için açıldı

Bağışçılarından aldığı güçle 147 yıldır insanlığın hizmetinde olan Türk Kızılayı, toplumun her kesiminden destek görüyor. İhtiyaç sahiplerine Kızılay aracılığıyla yardımlarını ulaştıranların yanı sıra Kızılay markasını daha fazla görünür kılmak için çaba gösterenlere yenileri ekleniyor. Bu kervana son olarak Ankara Uçuş Kulübü katıldı. Kulüp üyeleri paraşütlerini Kızılay için açarak, iyilik hilalini gökyüzüne taşıdı.

Yerli ve yabancı turistlerin yamaç paraşütü için tercih ettiği en önemli noktalardan biri olan Muğla Fethiye Babadağ zirvesi, bu defa farklı bir etkinlikle renklendi. Ankara Uçuş Kulübü’nden onlarca lisanslı paraşütçü Türk Kızılayı bayrağını Akdeniz semalarında dalgalandırmak için bir araya geldi.

Uçuş öncesi enerji depolamak için Kızılay madensuyunu içen paraşütçüler, 1.969 metre yükseklikte yamaç paraşütlerini açtı. Uçuşa başladıktan hemen sonra Kızılay bayraklarını açan ve Fethiye semalarında süzülen sporcular, kumsalda bekleyen yerli ve yabancı turistler tarafında dikkatle takip edildi.

Her paraşütçünün Kızılay bayrağını dalgalandırdığı etkinlik saatlerce sürdü. Sporculardan biri olan Kızılay çalışanı Deniz Adir de iyilik hilalini gökyüzünde dalgalandırdı. Babadağ’a gelen her sporcuya Kızılay maden suyu ikram edildi. Paraşütçüleri sahilde bekleyenlere de ikramda bulunuldu. Kızılay bayraklarıyla semada süzülen paraşütçülere turistler alkışlarıyla destek verdi.

 

Etiketler:
selyus