Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 22 Aralık 2023

PASİD Başkanlığı’na Abdulvahap Arslan Küçükemre seçildi

PASLANMAZ SANAYİ VE İŞ İNSANLARI DERNEĞİ KURULUŞUNU TAMAMLADI…

Paslanmaz Sanayi ve İş İnsanları Derneği, ilk Olağan Genel Kurulu toplantısını önceki gün yaptı. Toplantı sonucunda Başkanlığa Abdulvahap Arslan Küçükemre seçildi.

Paslanmaz Sanayi ve İş İnsanları Derneği (PASİD), resmi olarak kuruluşunu tamamladı. Sektörün tüm bileşenlerini aynı çatı altında toplamayı hedefleyen Paslanmaz Sanayi ve İş İnsanları Derneği (PASİD), ilk Olağan Genel Kurul Toplantısı, 100 kurucu İş İnsanının katılımıyla Ümraniye Desi Ticaret Sanayi yönetim binasında gerçekleştirildi. Divan Kurulu Başkanlığı’na seçilen Ersoy Özbek, üyeler Pınar Turan ve Ümit Aslan’la birlikte PASİD’in 1. Olağan Genel Kurul toplantısını yönetti.

Üsküdar ilçesinin tanınmış sımalarından olan ve hem iş hayatı hem de siyasi hayatında saygın bir yeri bulunan Divan Başkanı Ersoy Özbek şunları söyledi: “İş dünyasının önemli derneklerinden 100 den fazla Yerli ve Uluslararası şirket sahibi yöneticisinin bir araya gelerek kurmuş oldukları “Paslanmaz Sanayici ve İş insanları Derneği” Genel kurulunda Beni Divan başkanı olarak tercih etmelerinden ötürü PASİD Başkanı Abdulvahap Arslan Küçükemre’ye Pasid Yönetim kuruluna ve Genel kurul üyelerine teşekkürlerimi sunarım. Divan’da birlikte görev yaptığımız arkadaşlarım Pınar Turan hanım ve Ümit Aslan beye uyum içinde çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Arslan Küçükemre Başkanlığında Seçilen yönetim kuruluna Başarılar dilerim.”

Genel Kurula Ümraniye Kaymakamı Abdülaziz Aydın, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, İTO Çelik Komite Başkanı Erdal Cenk Ateş, İTÜ Metalürji bölüm Başkanı Prof. Bora Derin, sektörü temsilen çok sayına iş insanı ve STK temsilcileri katıldı.

Genel Kurul’da söz alan Kurucu Yönetim Kurulu üyesi Kemal Coşkun, derneğin kuruluş süreci ve amacı hakkında genel kurul üyelerine bilgi sundu. Coşkun, PASİD Kurucular Kurulu’nun sektörle ilgili tespitlerini şu şekilde özetledi.

KURULUŞ BİLDİRGESİNDE ÖNEMLİ TESPİTLER

PASİD, kuruluş bildirgesinde kuruluş amacını, sektördeki üreticileri ve Paslanmaz Sanayii’de üretim yapan tüm bileşenlerin gelişmesini sağlamak ve paslanmaz çelik sektörünün gelişmesini desteklemek olarak vurguladı. Derneğin marka çalışmalarına ve atılan adımlara destek ve çözümler bulunması konusunda öncü rol oynayacağı ifade edildi.

ORTAK İLKELER ETRAFINDA HAREKET EDİLECEK

Başkan Abdulvahap Arslan Küçükemre, Paslanmaz Sanayi ve İş İnsanları Derneği (PASİD), sektörün ulusal ve uluslararası alanda rekabeti sağlamak için üyelerini teşvik edeceğini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

“Dernek olarak amacımız, sektörel büyümenin birleşimde oluşacağı algısı ile tüm firmalarıyla ortak ilkeler doğrultusunda ülkemizin sektöründe önemli bir konuma getirmektir. Böylece bölgesel büyüklükte bir yapılaşma ve ülkemizi sektörel anlamda Avrupa ve diğer bölgelerle birlikte tüm Dünyada temsil etmek ve iletişimi sağlamaktır. Paslanmaz çelik sektörünü ülkemiz genelinde tanınan bir öncü ve referans haline getirmektir.”

Paslanmaz çelik sektörünün üretimde önemli bir yere sahip olduğu dile getirilen kuruluş bildirgesinde, sektörün vizyon gelişimi için birlikte hareket etme zorunluluğunun gerektiği vurgulandı.

PASİD, Paslanmaz çelik sektörünün derneğin kurulmasıyla birlikte, teknolojik yeniliklerin benimsenmesi ve uygulanması konusunda daha hızlı ve eksiksiz hareket edebileceğinin altı çizildi. Açıklamada, “Üyelerimizin küresel pazarda iyi konumda olmalarını sağlamak için gerekli mentorluk ve işbirliği networklerini teşvik etmek hedeflerimiz arasındadır” ifadesine yer verildi.

ÜRETİMİN HAFIZASI VE TARİHÇESİ OLUŞTURULACAK

Sanayi üretiminde her sektörde olduğu gibi paslanmaz çelik sektörünün önemli gelişim sağladığı dile getirildi. PASİD, ilk olağan genel kurulun ve yönetimin belirlenmesiyle birlikte orta vadede “Sektörün hafızasını kayda” alacağını dile getirdi. Paslanmaz Sanayi ve İş İnsanları Derneği (PASİD), bu projede geçmişten günümüze sektörde yaşanan tüm gelişmeyi bu sürekçe rol alan, iz bırakan duayen isimlerin anlatımlarına yer veren dokümanları üyelerine düzenli olarak ulaştıracak. Bunun yanı sıra sektörün gelişimine katkı sağlayanlara yönelik “hafıza belgeselleri”yle sektörün tarihçesi oluşturacak.

HEDEF: REKABETÇİ BİR SEKTÖR VE ÜRETİCİ GRUBU

Paslanmaz Sanayi ve İş İnsanları Derneği (PASİD), üyeleri arasında bilgi ve eğitim seminerleriyle yaparak rekabetçi bir sektör yaratmayı önemli hedeflerinden biri olarak açıkladı. Kuruluş bildirgesinde, “Avrupa Birliği ve Türk mevzuatına uygun, müşteri beklentilerini önceleyen, kalite ve iş güvenliği kurallarına uyumlu çalışma, üretim faaliyetlerini ve sektör standardını sağlamak, üyelerimiz arasında işbirliği projelerini oluşturmak, paslanmaz çelik sektörünün rekabetçiliğini arttırmak öncelikle hedeflerimiz arasında olacaktır” görüşlerine yer verildi.

BAŞKANLIĞA ABDÜLVAHAP ARSLANKÜÇÜKEMRE SEÇİLDİ

Paslanmaz Sanayi ve İş İnsanları Derneği (PASİD), 1. Olağan Genel Kurul Toplantısında yapılan seçimler sonucunda yeni yönetim kurulu üyeleri ve Başkan belirlendi. PASİD Başkanlığına Abdulvahap Arslan Küçükemre seçildi. Seçim sonrası kürsüye çıkan Küçükemre, PASİD adına tüm genel kurul üyelerine ve sektör temsilcilerine teşekkür etti. Başkan Küçükemre, kuruluş bildirgesinde ele aldıkları hedefleri yeni yönetimiyle birlikte hayata geçireceklerini dile getirdi.

selyus