Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 4 Şubat 2015

Pendik Belediyesi’nin AB projesine büyük hibe

Sosyal projeleri Belediye bütçesine yük olmadan AB fonlarıyla karşılamaya devam eden Pendik Belediyesi, son olarak gençlere uluslararası alanda deneyim kazandırmak amacıyla hazırladığı üç yeni projesini de kabul ettirerek 272.490 Avro hibe almaya hak kazandı.

2014 yılı Gençlik Programları kapsamında Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na başvuran Pendik Belediyesinin üç projesi de kabul edildi.  Gençlere gelecek yaşamları için yeni vizyon ve donanımlar katmayı hedefleyen bu projelerden ‘Genç Girişimciler ile Genç Sosyal Girişimler Projesi  (Young  Social  Enterprises  with Young Entrepreneurs (YoSE   Project) 258.990,00  Avro,  Genç Gönüllüler Yerel Yönetimlerde Projesi (Young Volunteers in Local Administrations) 2.760,00 Avro,  3 Diyardan 3 Kültür (3 Cities 3 Culture) Projesi 10.740,00 Avro hibe almaya hak kazandı.

GENÇLERE SOSYAL GİRİŞİMCİLİK

Pendik Belediyesinin Okan Üniversitesi işbirliği ile hayata geçireceği proje, gençlerin sosyal girişimcilik becerilerini arttırmayı hedefliyor. Genç Girişimciler ile Genç Sosyal Girişimler Projesi (Young Social Enterprises with Young Social Entrepreneurs), Almanya, Çek Cumhuriyeti ve Fransa’dan proje ortakları ile yürütülecek. 260 bin Avro bütçeli proje, gençlere hem sosyal girişimcilikte bilgi ve yönetim becerilerini arttırmayı,  hem de hibe ve fon mekanizmalarından faydalanarak sosyal girişimlerin finansal kapasitelerini geliştirmeyi amaçlıyor.  

YEREL YÖNETİMLERE GENÇ GÖNÜLLÜLER

Avrupa Gönüllülük Hizmeti Projesi olan bu çalışma ile 17-30 yaş arasından seçilecek olan İki kişi, ev sahibi kurum olan Bulgaristan Smolyan Belediyesi’nde iki ay boyunca gönüllülük aktivitelerine katılacak. Proje ortağı Smolyan Belediyesi,  Pendikli gençler için üç ayrı faaliyet alanı belirledi. Smolyan Belediyesi’nin “social canteen” adını verdikleri aş evinde, bakım evinde ve uluslararası program ve projeler departmanında gönüllü olarak çalışacak.

“Genç Gönüllüler Yerel Yönetimlerde (Young Volunteers in Local Administrations) Projesi ile gençler farklı bir Avrupa ülkesinde yerel yönetimin sosyal aktiviteleri içinde yer alarak, yeni bir bakış açısı ve kültürlerarası bir deneyim kazanacak.

3 DİYARDAN 3 KÜLTÜR

Erasmus+ Programı kapsamında başvurusu yapılan proje kapsamında kardeş şehirler Macaristan Kispest ve Filistin Jenin Belediyeleri ile kültür paylaşımına yönelik bir gençlik etkinliği gerçekleştirilecek.  

Sunulan proje ile Türk, Macar ve Filistinli katılımcılar,  Pendik’te on gün boyunca el sanatları eğitimleri ve çeşitli geziler ile kültür paylaşımında bulunacak. Pendik Belediyesinin koordinatörlüğünde doğu ve batı sentezini hedefleyen projede gençlerin kaynaşmalarını sağlamaya yönelik bir çok etkinlik bulunuyor.

5 YILDA 16 PROJE HİBEYLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, düzenlenen sosyal projelerin belediye bütçesine yük olmadan AB fonları ile gerçekleştirildiğini vurgulayarak; “Kısıtlı kaynaklarımızı verimli şekilde kullanmak adına, AB fonları ile gerçekleştirdiğimiz projelere devam edeceğiz.  Son beş yılda bütçesini fonlarla karşıladığımız 16 önemli projeyi hayata geçirdik. ” dedi.

İşte Pendik Belediyesinin tamamlanan projeleri:

1. Involve Projesi  (Gençlik Programı).

2 . Women Integration in Business Creation( WINBUS) – İş Geliştirmede Kadın Entegrasyonu

3.   Particip’art Projesi  (Gençler için kültürlerarası etkinlik programı)

4. Vatandaşların Kamu Politikası Oluşumuna Mobil Cihazlardan Katılımı” Projesi (UbiPOL)

5.  Pendik Kütüphane Gönüllüleri Projesi

6.  Pendik Geleceğine Koşuyor Projesi

7.  KichenAndo Projesi

8 .  Pendik İnteraktif Belediyecilik Uygulamaları Portalı Projesi

9.   Pendik Mesleki Gelişim ve Yönlendirme Merkezi Projesi

10.  Connect with ICT Projesi

11. Economic Literacy for Youth – Gençler için Ekonomi Okuryazarlığı Projesi

12. Aktifim Toplumun İçindeyim; Engelli Çocuk ve Gençler için Fiziksel Aktivite Merkezi Projesi

13. Pendik E-Kalkınma Platformunun Geliştirilmesi ve Mobil Belediyecilik Uygulamaları Projesi

14. Comprehensive Program for Social and Vocational Integration of Young Workers  (CoPro Integration) – Çalışan Çocukların Mesleki ve Sosyal Entegrasyonu için Kapsamlı Program

15- GET Mobile (Kadın Girişimciliği)

16-DEMRIC (Üniversite, Sektörler Ve Toplumlar Arasında İşbirliği Sağlanması Ve Karma Bir Eğitim Kullanarak Becerileri Arttıracak Bir Model Geliştirme Projesi

Etiketler:
selyus