Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 17 Şubat 2017

Sancaktepe Belediyesi “Uygulamalı Girişimcilik” sertifikalarını dağıttı

Sancaktepe Belediyesi ve KOSGEB işbirliği “Uygulamalı Girişimcilik” sertifika töreninde bir konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, ilçedeki girişimci adaylarına ulaşarak yeni işletmelerin kurulmasına öncülük etmek istediklerini söyledi.

Sancaktepe Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile devam eden  “Uygulamalı Girişimcilik” eğitimleri sonucu sertifika almaya hak kazanan 179 kişi, Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Belediye Başkanı İsmail Erdem’inde katıldığı törenle sertifikalarını aldı.

16 Şubat Perşembe günü Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi’nde gerçekleşen sertifika töreninde konuşan Belediye Başkanı İsmail Erdem, ilçedeki girişimci adaylarına ulaşarak yeni işletmelerin kurulmasına öncülük etmek istediklerini söyledi.

Açılan her yeni işletmenin ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Başkan Erdem, “Sizlerin de bildiği gibi bu eğitimler yeni işyerlerinin açılmasına, dolayısıyla yeni istihdam alanları oluşmasına katkı sağlıyor. Burada bulunan 86 kardeşimiz, geleceğin sanayicisi, geleceğin iş adamı, geleceğin zanaatkârı olmak için ilk adımlarını atıyor. Bu girişimcilerimizin her birinin yanında 1 işçiye ekmek kapısı açacağını düşünürsek, bugün aslında minimum 180 kişiye istihdam sağlanacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Öncelikle kendileri, ardından ilçemiz, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Sancaktepe Belediyesi olarak öncelikli hedeflerinden birinin İstihdamı genişletmek, yeni istihdam alanları oluşturacak çözümler ve projeler geliştirmek olduğunu belirten Başkan Erdem, “Örneğin halen sürmekte olan bir projemizde, gençlerimize Ücretsiz, Maaş Destekli ve İş Garantili eğitimler veriyoruz, işverenlerimizin istediği nitelikte istihdama uygun elemanlar yetiştiriyoruz. Kariyer Merkezimizde; iş arayan ile işverenleri buluşturuyoruz. Aileler ve gençler için umut kapılarını ardına kadar açık tutmayı başaran Kariyer Merkezimiz, bugüne kadar binlerce gencimizi istediği işe yerleştirdi” şeklinde konuştu.

Başkan İsmail Erdem ayrıca “Vatandaşlarımız sertifikalarını aldılar, devletten işletme açacaklar 50 bin TL hibe, 100 bin TL de kredi limitinden istifade edebilecekler” diyerek sözlerini tamamladı.

 

selyus