Ana Sayfa GENEL SAĞLIK, TÜRKİYE EKONOMİSİ 18 Mart 2020

Şekib Avdagiç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendirdi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korona virüsün zararına karşı açıkladığı ekonomi paketi üzerine yaptığı değerlendirmede; “Cumhurbaşkanımızın açıkladığı tedbirler, korona virüsün etkilerine karşı ekonomimizin ‘koruyucu maskesi’ olacaktır.” dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korona virüsün zararına karşı açıkladığı ekonomi paketini değerlendirdi. “Cumhurbaşkanımızın açıkladığı tedbirler, korona virüsün etkilerine karşı ekonomimizin ‘koruyucu maskesi’ olacaktır.” diyen İTO başkanı Avdagiç, tedbirlerin istihdamı, üretimi ve en önemlisi de insanı öncelemesi, salgın sonrası Türkiye’nin pozitif ayrışma hedefini de güçlendireceğini bildirdi.

“İNANIYORUZ Kİ BU TEDBİRLERLE NAKİT AKIŞI BOZULAN FİRMALAR ÜZERİNDE KORONAVİRÜS ETKİSİ İNECEKTİR”

Dünyada yakın dönemde benzeri olmayan bu krizde devletin, halkın, reel sektörün ve finans kesimimin birlikte yol aldığının altını çizen Avdagiç, “Bu dörtlü işbirliğini artırmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. İnanıyoruz ki bu tedbirlerle nakit akışı bozulan firmalar üzerinde korona virüs etkisi inecektir. KOBİ’lerin kredi borçlarının ertelenmesi, KGF limitlerinin artırılması, temerrüde düşen firmalara mücbir sebep kaydı düşülmesi, ihracatçının desteklenmesi ve çeşitli sektörlerde KDV ve SGK primlerinin ertelenmesi piyasada nakit akışını artıracaktır.” dedi.

İstanbul iş dünyası olarak ülkemiz ve dünya için son derece zorlu olan bu süreçte devletin, halkımızın ve iş dünyamızın üzerine eşit sorumluluk düştüğünü vurgulayan Avdagiç, “Bizi korona virüstün koruyacak olan en büyük güç, toplumsal dayanışmamız olacaktır; devletin aldığı tedbirleri harfiyen yerine getirmemiz olacaktır, hep birlikte hareket etmemiz olacaktır. Bunu bir seferberlik haline getirmek durumundayız. Cumhurbaşkanımızın da mesajında işaret ettiği gibi, bizler de iş dünyası olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İlginizi çekebilir

Vaka sayısında artış oldu

Vaka sayısında artış oldu

selyus