Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 3 Şubat 2022

Sosyal Medya Uzmanı Emre Şengül’den uyarı geldi

Instagram telif hakkı dolandırıcılığı ve diğer sosyal medya konularıyla ilgili vatandaşları bilgilendiren Sosyal Medya Uzmanı Emre Şengül, önemli açıklamalarda bulundu.

Emre Şengül, “Instagram’da yeni dolandırıcılık Tuzağı! Instagram Telif Haklarını ve Topluluk Kurallarını İhlal Ettiniz! Yeni dolandırıcılık sistemi olan “İnstagram telif haklarını ve topluluk kurallarını ihlal ettiniz” Öncelikle belirtmek isterim instagram tarafından size DM yolu ile bu mesajın gelmesi mümkün değildir. “Ighelpcenteradvisor” (vb. instagram kullanıcı adlarıyla) başlığıyla güya Instagram’dan gönderilen mesada, “Hesabınızdaki bir gönderide bir telif hakkı ihlali tespit edildi. Telif hakkı ihlalinin yanlış olduğunu düşünüyorsanız, geri bildirim sağlamalısınız. Aksi takdirde hesabını 24 saat içerisinde kapatılacaktır” denilerek verilen bağlantı adresine yönlendiriliyor. Mesajda, “Formu dikkatlice doldurduktan sonra e-postanıza gelen yanıtı 0-12 saat içinde inceleyin” deniliyor. Verilen bağlantıda şifrenizi girmeniz talep edilirken, böyle hesabınız ele geçiriliyor.

DİKKAT ETMENİZ GEREKEN 2. UNSUR

“Kadına Yönelik Şiddete Dur De! kampanyasına destek istenen iletiler gönderiliyor” (Vb. Kampanyalar)

Son zamanlarda siber saldırganların yeni yöntemlerinden biri kamuoyunun kanayan yarası haline gelmiş “kadına şiddet” meselesi. Saldırganlar aynı ya da farklı bir yöntemle ele geçirilmiş bir hesabı kullanarak size Kadına Şiddet Anketi Linkini içeren bir mesaj yolluyorlar. Bu kişi yakın bir arkadaşınız, sadece takip ettiğiniz bir tanıdığınız olabileceği gibi sizden yardım isteyen iyiniyetli görünen herhangi bir kişi de olabiliyor. Linke tıkladığınızda bilgilerinizi anket doldurduğunuzu düşünerek giriyorsunuz ve hesabınız size linki gönderen siber saldırganın eline geçmiş oluyor. Yani hackleniyorsunuz.”

selyus