Ana Sayfa TÜRKİYE EKONOMİSİ 17 Nisan 2020

Toplantıda öne çıkan, Murat Yalçıntaş’a müthiş sevginin hala devam etmesi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyeleri, Türkiye’de son aylarda ciddi sıkıntı oluşturan  korona virüsün ekonomi üzerindeki etkileri ve önümüzdeki sürece yansımaları ile alakalı video konferans toplantılarına devam ediyor. Bu toplantının konuğu olan İTO’nun Efsane Başkanı Murat Yalçıntaş, gördüğü yoğun sevgi ile geceye damgasını vurdu.

İTO Meclis Üyelerinin “Akil Adamlar” isimli WhatsApp Grubu’nun organizasyonu ve Meclis Üyesi Bekir Taner Ateş’in moderatörlüğünde gerçekleşen 5. toplantının konuğu İstanbul Ticaret Odası’nın Efsane Başkanı Murat Yalçıntaş oldu. Başkanlık yaptığı 9 yıl boyunca çok başarılı bir süreç geçiren ve hala o dönemin becayişle bahsedilmesinin öncüsü olan Murat Yalçıntaş aynı zamanda alçak gönüllü ve tevazu sahibi. 45 İTO Meclis Üyesinin video konferansla katıldığı toplantıda, ekonomik sıkıntılar bir kenara bırakılarak Yalçıntaş’a olan sevgi ve saygı öne çıktı.

Buda gösteriyor ki hangi alanda hangi önemli görevde olursanız olun, bir gün gelecek o görevi bırakacaksınız. Görev sona erdiğinde de arkada ne bıraktığınız çok önemli. Bu toplantıda görünen o ki Efsane Başkan Yalçıntaş, geride çok güzel hoş seda bırakmış. Ne mutlu Murat Yalçıntaş’a ve yine ne mutlu onun böyle güzel dostlarına…

BAŞARILARIMIZIN SEBEBİ SİZLERSİNİZ

Sorulara cevap vermeden önce bir giriş yapan İstanbul Ticaret Odası’nın Efsane Başkanı Murat Yalçıntaş, “İstanbul Ticaret Odası Başkanlığı yaptığım 9 yıl içerisinde en büyük kazancım, sizin gibi dostlarım oldu. Bir de ben çok şanslıydım. Bunu her zaman dile getiriyorum. Evet benim dönemim güzel bir dönemdi. Bunun sebebi ben değilim. Bunun asıl sebebi: 1, ben çok çok güzel ve donanımlı meclis üyesi arkadaşlarla çalıştım. Onlar çok güzel ilşer çıkarttılar. Hepiniz buradasınız. Sizler hakikaten çok çok güzel işler çıkarttınız. Bu güzel işleri siz yaptınız. Sizin yaptığınız güzel işlerde elbette İstanbul Ticaret Odası’na yazdı. İnsanlarda başkan olduğumdan dolayı doğal olarak bana söylüyorlar.

2, bunun yanı sıra hakikaten çok güzel çalışan profesyonellerimiz vardı.

Dolayısı ile ben şunu gördüm, eğer bir kurum başarılıysa, bu kurumun başarısı başkandan kaynaklanmaz, başkandan ziyade etrafından olan ve onu yönlendirerek doğru işler yapan insanlardan kaynaklanır.

Allah razı olsun, gittiğim toplantılarda geçmiş dönem içerisinde görev yaptığım eski arkadaşlarım ve yeniler beni çok gururlandırıyor ve memnun ediyor. İstanbul Ticaret Odası Başkanı iken bana hangi saygıyı ve hürmeti gösteriyorlarsa hala aynısını gösteriyorlar” dedi.

YALÇINTAŞ, SEKTÖRLERİ İTİDALLİ OLMAYA DAVET ETTİ

Korona virüsten dolayı Türkiye’nin ekonomik durumu üzerine sorulan sorulara cevap veren Yalçıntaş, Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu, kısa, orta ve uzun vadede alacağı önemlerle sıkıntıların üstesinden geleceğini söyledi.

Meclis Üyeleri kendi sektörleri ile ilgili sıkıntıları dile getirdi ve çözüm yolları ile ilgili sorular yöneltti.

Yalçıntaş, verdiği yerinde cevaplarla itidalli olunduğu taktirde az hasarlarla her sektör kendi alanında bu süreci atlatacağını söyledi.

selyus